Kamuda tasarruf sözde mi kaldı? Milyonluk ultra lüks araç bakanlık adına İstanbul turunda…

Kamuda tasarruf sözde mi kaldı? Milyonluk ultra lüks araç bakanlık adına İstanbul turunda…
Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde HAzine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan kamuda tasarruf paketi ile birçok kamu kurumunda araçlar azaltılıp çeşitli tedbirler alınırken İstanbul’da çekilen bir fotoğraf tartışma yarattı. Memurların servislerinin kaldırılması ile tasarrufa başlanırken Gençlik ve Spor Bakanlığı kartının bulunduğu ultra lüks aracın İstanbul trafiğinde turlanası ‘Tasarruf sözde kaldı’ tartışmalarına yol açtı.

Oda TV’nin haberinde servis edilen fotoğraf karesinde; Trafikte seyir halinde milyonluk bir araç görülüyor. Söz konusu fotoğraf dikkatlice incelendiğinde aracın önünde bir görevli kartı durduğu görülüyor. Kartın üzerinde ise “Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi görevli” ibaresi yer alıyor. Bütün kurumlar tasarruf genelgesine uymaya gayret ederken Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda görevli kişinin bu araçta trafikte seyretmesi tartışma konusu oldu.

‘Türkiye’de 29 milyon TL’lik fiyatıyla satışa sunulmuştu’
Lüks otomobil markasının ilk seri üretim elektrikli modeli, Türkiye’de 29 milyon TL’lik fiyatıyla satışa sunulmuştu. Araç için 15 adet sipariş alınırken 110 kişinin de sırada olduğu öğrenilmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.