Katil İsrail’e Yunansitan’da büyük şok!

Katil İsrail’e Yunansitan’da büyük şok!
Yayınlama: 18.10.2024
A+
A-

Yunanistan’ın Pire kentinde bulunan Cosco limanında çalışan işçiler, İsrail’e gittiğini öğrendikleri mühimmat dolu konteyneri durdurmak için gece boyunca eylem yaptı. Konteynerin yüklenmesine izin vermeyen işçiler üzerine Filistin bayrağı astı.

Pire’deki en büyük işçi sendikalarından biri olan Kargo İşçileri Sendikası ENEDEP, Kuzey Makedonya’dan gelen ve İsrail’e giden Marshall Adaları bandıralı bir gemiye yüklenen mühimmat konteynerini taşıyan kamyonun limana girmesini engellemek için diğer liman işçilerine çağrıda bulundu. Pire İşçi Merkezi, Attika ve Yunanistan Gemi İnşa Sanayi Metal Sendikası, Gemi Kaptanları Sendikası, işçiler, gençler ve Pire’deki diğer örgütler sevkiyatı durdurma eylemine katıldı.

ENEDEP tarafından yapılan basın açıklamasında “Pire limanının savaş için bir üs haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Ülkemizin savaşlara müdahil olmasına son verilmesini talep ediyoruz” denildi.

Sendika çalışanları İsrail’e yönelik kargoların yüklenmesini ilk kez engellemiyorlar. Haziran ayında EDENEP, İsrail’e askeri malzeme taşıyan MSC Altair gemisinin de Pire Limanı’na yaklaşmasını engellemişti.

Mücadeleci İşçi Cephesi’nin (PAME) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda işçilerin eyleminin sonuç verdiği ve geminin konteyneri almadan gittiği bilgisi verildi. Mesajda “Halklar kazanabilir”, “Filistin yalnız değil”, “Katiller limandan dışarı” yazıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.