Kiracılar kara kara düşünüyor! Ağustos ayı kira zam oranı dudak uçuklattı

Kiracılar kara kara düşünüyor! Ağustos ayı kira zam oranı dudak uçuklattı
Yayınlama: 05.08.2024
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından ağustos ayı kira artış oranı da netleşti. Verilere göre temmuz ayında enflasyon yüzde 3.23 oldu. Enflasyon verilerine göre kira artış oranı ise yüzde 65.93 olarak belirlendi.

Temmuz ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte ev ve iş yerlerine yapılacak kira artış oranı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Enflasyon aylık yüzde 3.23 yıllık yüzde 61.78 oldu.

Ev ve iş yerlerine yüzde 66’ya yakın zam
Ev ve iş yerlerine yapılacak kira zammı oranı ise yüzde 65.93  olarak öne çıktı. Böylece kira kontrat süresi bu ay dolan işletme sahipleri kiralarına yüzde 65.93 oranında zam yaparak ödeme gerçekleştirecek. Geçtiğimiz ay zam oranı yüzde 65.07 olmuştu.

Kira zam oranı nasıl hesaplanacak?
Temmuz ayı itibari ile sözleşmesi yenilenen kiracı ve ev sahipleri artık 12 aylık TÜFE ortalamasına bakarak zam yapacak.

Buna karşın 1 Ocak-30 Haziran 2024 tarihleri arasında yenilenen kira sözleşmelerinde yüzde 25 artış sınırı geçerli olmaya devam edecek. Bu sözleşmeler önümüzdeki sene yenilenirse TÜFE uygulaması uygulanacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.