Küçükçekmece’de bina çöktü…Dönerci de gözaltında!

Küçükçekmece’de bina çöktü…Dönerci de gözaltında!
Yayınlama: 02.06.2024
A+
A-

İstanbul Küçükçekmece’de 1988 yapımı 3 katlı bina çöktü. 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak binanın sahibi ile zemin kattaki döner dükkânının sahibi gözaltına alındı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı’nın kesişim noktasındaki, altında dükkan bulunan 1988 yapımı 3 katlı apartmanın çökmesi üzerine başlatılan soruşturma sürerken, binanın sahibi olduğu belirlenen H.M.G. ile yıkılan binanın altındaki dönerci dükkanının sahibi olduğu  belirlenen Ö.A.D. de polis ekiplerince gözaltına alındı.

Özhaseki, “İstanbul’umuza, ülkemize geçmiş olsun. İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir binanın çökmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

ÖZHASEKİ: DENİZ KUMU KULLANILMIŞ, STATİĞİ BOZACAK MÜDAHALELERDE BULUNULMUŞ

Konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki,  36 yıl önce inşa edilen binaya , 1,5 kat kaçak eklenti yapıldığını belirtti.

Özhaseki paylaşımında şu ifadelere de yer verdi:

“Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır.

Ekiplerimiz sahada incelemelerine devam ediyorlar, gelişmeleri anbean takip ediyoruz”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.