Kuduz köpekleri Ankara’ya getiren kadın tutuklandı!

Kuduz köpekleri Ankara’ya getiren kadın tutuklandı!
Yayınlama: 10.06.2024
A+
A-

Sosyal medya hesabından video çekerek Şanlıurfa’daki kuduz köpekleri Ankara’ya getirdiğini belirten ve gözaltına alınan 2 kişiden biri olan Buket Özgünlü Boyacı “bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma” ve “hayvanları koruma kanununa muhalefet” suçlamalarından tutuklandı. Diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tespit edilen hayvanlar ise karantinaya alındı.

Sözde hayvansever Buket Özgünlü Boyacı, Şanlıurfa’da bir bölgedeki kuduz karantinasından 35 köpek kaçırıp Ankara’ya götürdüğünü söylemesi üzerine Ankara Valiliği harekete geçti.

Paylaşım ihbar oldu, valilik harekete geçti!
Ankara Valiliği, hastalık taşıyan köpeklerin kente getirildiğine dair iddiaların ihbar kabul ederek ilgili tüm birimlerin teyakkuza geçirildiğini açıklamıştı. Açıklamada Söz konusu hayvanları ilimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır.” denildi.

Tutuklandı!
Özgünlü ve dernek çalışanı M.S.D., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Özgünlü ve M.S.D., savcılık sorgusunun ardından “bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma” ve “hayvanları koruma kanununa muhalefet” suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Özgünlü, tutuklanırken, M.S.D. serbest bırakıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.