MEB ile Fransız okullar arasındaki kriz büyüyor! Bakan Tekin’den yaptırım açıklaması…

MEB ile Fransız okullar arasındaki kriz büyüyor! Bakan Tekin’den yaptırım açıklaması…
Yayınlama: 24.07.2024
A+
A-

Türkiye’de eğitim veren ve Fransa müfredatı uygulayarak Millî Eğitim Bakanlığı ile Fransa Büyükelçiliği arasında anlaşmazlığa yol açan iki okul hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Kurallara uymayan Fransız okullarına işlem yapılacak” dedi.

MEB ile Fransa Büyükelçiliği arasında Türkiye’de eğitim veren iki Fransız okulunun müfredatı konusunda yaşanan anlaşmazlık krize dönüştü.

Konuyla ilgili  Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamaları şöyle;
“Okullar normal koşullarda bizim mevzuatımızda yeri olmayan okullar. Mevzuat içerisine girerlerse eğitimlerine devam edecekler, girmezlerse yok hükümdeler zaten. Arzu ettiğimiz şey bir yasal mevzuatımız var, bir de ülkelerle yaptığımız uluslararası anlaşmalar var. Bu nedenle biz bu okulların hukuki statüye kavuşması için uluslararası sözleşme yapılmasını istiyoruz. Kurallara uymayan Fransız okullarına işlem yapılacak

Fransa ile görüşmelerimiz devam ediyor’
Bu bahsi geçen yasal dayanağı olmayan 12 okulun uluslararası sözleşmeyle karşılıklı iki ülkenin anlaşacağı zemine ulaşacağını düşünüyoruz. Fransa ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu yeni bir konu değil. 1993 yılında beri hükümetler Fransa’yı uyarmışlar ama hiçbir adım atılmamış.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.