Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “Terörsüz Türkiye” konusundaki tutumunu netleştirmediği sürece CHP ile hiçbir temas kurulmayacağını açıkladı. Özdemir, CHP’yi bağımsız Kürdistan konusunda açık ve net bir tavır sergilemeye davet etti. Bu kararın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı doğrultusunda alındığı vurgulandı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CHP’nin terörle mücadele ve bağımsız Kürdistan konusundaki tavrını netleştirmediği sürece, partiyle hiçbir temas kurulmayacağını duyurdu. Özdemir, bu kararın MHP lideri Devlet Bahçeli’nin iradesi doğrultusunda alındığını ifade etti.
Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP’yi hedef alarak, Habertürk’te CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat’ın bağımsız Kürdistan ile ilgili sözlerini sert bir dille eleştirdi. Özdemir, şu ifadeleri kullandı:
“Bu zihniyet Türkiye’nin bölünmesini mi istemektedir? CHP, bölünmüş bir Türkiye mi hedeflemektedir?”
Özdemir, CHP’li temsilcinin açıklamalarının Türk milletinin hiçbir ferdi tarafından kabul edilemeyeceğini belirterek, CHP’nin bağımsız Kürdistan konusundaki tutarsız tavrına dikkat çekti.
“CHP’nin Tutarsızlığı Ortada”
Özdemir, MHP ve Cumhur İttifakı’nın “Terörsüz Türkiye” hedefine bağlılığını vurgulayarak, CHP’nin ise bu konuda çelişkili ve tutarsız davrandığını belirtti:
“Terörsüz Türkiye hedefimizde MHP ve Cumhur İttifakı’nın duruşu son derece açık, temiz ve nettir. CHP ise içi boş kavramlar ve tutarsız söylemlerle kamuoyunu oyalamaya çalışmaktadır.”
“Temasımız Olmayacak”
Özdemir, CHP’nin net bir duruş sergilemediği sürece, MHP’nin CHP ile herhangi bir görüşme yapmayacağını belirterek şunları söyledi:
“Milliyetçi Hareket Partisi olarak CHP’nin ‘Terörsüz Türkiye’ hedefindeki duruşunu netleştirmeden ve bağımsız Kürdistan konusunda açık bir tavır sergilemeden, bu mesele hakkında kendileriyle herhangi bir görüşme veya temasımızın olmayacağını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”