MHP lideri Devlet Bahçeli: ”Öcalan gelsin, Meclis’te konuşsun!”

MHP lideri Devlet Bahçeli: ”Öcalan gelsin, Meclis’te konuşsun!”
Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yeni çözüm sürecine değil ortak akla ihtiyacının var olması gerektiği mesajını verdi. Öte yandan teröristbaşı Öcalan’a da çağrı yaparak, “Öcalan gelsin Meclis’te konuşsun, örgütü tasfiye ettiğini duyursun.” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, teröristbaşı Öcalan’a örgütünün tamamen bittiğini ve lağvedildiğini açıklama çağrısı yaptı. Bahçeli, “Teröristbaşı Meclis’e gelsin, DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil, ne Edirne… Adres İmralı’dan DEM’e uzansın, terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız.” cümlelerini kullandı.

”Umut hakkının kullanımıyla yasal düzenleme yapılsın”

Teröristbaşı Öcalan’a çağrı yapan Devlet Bahçeli, ”Türkiye’ye getirilirken he türlü hizmete hazırım diyen teröristbaşı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Bu çağrımı anlamayanlar, saptırmaya çalışanlar oldu. Gelsin TBMM’de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız. Yeni yüzyıl yeni hayat temelinde bagajları boşaltalım ve milli hedefleri birlikte yakalayalım.” dedi.

”Enflasyonun tek hanelere ineceğine inancım tamdır”

Enflasyon ve hayat pahalılığının her vatandaşı olumsuz etkilediğini söyleyen Bahçeli, ”Enflasyon ve hayat pahalılığı her insanımızı rahatsız etmektedir. Gelir dağılımı adaletsizliği canımızı sıkan bir başka bir olumsuzluktur. Küresel ve bölgesel gerilimlere rağmen Türkiye ekonomisi sürekli ilerleme ve gelişme halindedir. Enflasyonla mücadele kesintisiz sürmekte ve desteğimiz tamdır. Enflasyonun tek hanelere ineceğine inancım tamdır.” dedi.

”Bir insan daha fazla nasıl alçalabilir?”

Gündemi sarsan ‘Yenidoğan çetesi’ hakkında da açıklamalarda bulunan Bahçeli şunları söyledi:

”Yenidoğan bebekleri 8 bin lira SGK’dan para alabilmek için yoğun bakımda tutup ölümlerine neden olan, insanın aklına getiremeyeceği, kalbinin kaldıramayacağı yöntemleri kullanarak cinayet işleyen yaratıklar insanlığın yüz karasıdır. Bunlar tıbbi artık ve kana susamış çete güruhudur. Bir insan daha fazla nasıl alçalabilir. Para için bebekleri ölüme mahkum eden, üstelik bunu güle oynaya karşılıklı mavralarla yapan namussuzlara verilecek olan hangi ceza yürekleri soğutabilir, hangi ceza adaletin tecellisini sağlayabilir. Hangi ceza yüreklere su serpebilir. Bu olaylar geçiştirilecek bir konu değildir. Bu canilerin en ağır cezayla cezalandırılmasını istiyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.