Milli Savunma Bakanı Güler’den ‘Suriye provokasyonu’ açıklaması: Dikkatle izliyoruz!

Milli Savunma Bakanı Güler’den ‘Suriye provokasyonu’ açıklaması: Dikkatle izliyoruz!
Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, “Suriyeli sığınmacılar konusunda son dönemde oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı ve artan gerilimler dikkatle izlenmektedir. Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren bazı unsurların kamu düzenini bozma girişimleri devletimizin tüm birimleriyle gösterdiği özverili çaba sayesinde başarısız kılınacaktır” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bakanlık’ta gerçekleştirilen ve TSK Komuta Kademesinin, Bakan Yardımcılarının ve birlik komutanlarının katıldığı video telekonferans toplantısında konuştu.

‘Oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı ve artan gerilimler dikkatle izlenmektedir’
Güler,  toplantıda yaptığı açıklamada Suriye’nin kuzeyinde çıkan olaylar ve Türkiye’nin kamu düzenini bozma girişimlerinin başarısı olacağını ifade ederek, “Ülkemiz meşru müdafaa kapsamında icra ettiği harekâtlar ile amaçlanan terör koridorunu engellemiş, Suriye ve Irak’ın toprak bütünlükleri ve egemenliklerinin korunmasına katkı sağlamış ve bu çerçevedeki saygılı duruşunu da sürdürmektedir. Kamu düzenini bozma girişimleri başarısız kılınacak. Bununla birlikte Suriyeli sığınmacılar konusunda son dönemde oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı ve artan gerilimler dikkatle izlenmektedir. Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren bazı unsurların kamu düzenini bozma girişimleri devletimizin tüm birimleriyle gösterdiği özverili çaba sayesinde başarısız kılınacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.