MİT’ten bir çizik daha!

MİT’ten bir çizik daha!
Yayınlama: 08.10.2024
A+
A-

 

Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT), PKK’nın Suriye Amude bölgesinin sorumlusu Jinda Gundikramo kod adlı terörist Hezal Belge’yi yaptığı operasyon ile imha etti.

 

Hezal Belge, bebek katili örgüt PKK/YPJ içerisinde uzun süredir faaliyet gösteriyordu ve terörist PKK’nın Suriye’deki kadın askeri kanadı YPJ’ye bağlı olarak  Suriye halkını örgütledi ve terör örgütüne katılımlarını sağlama faaliyetlerini organize etti.

 

Canlı bomba olacaktı

Terörle arananlar listesinin gri kategorisinde yer alan Hezal Belge Türkiye’de canlı bomba eylem peşindeydi. Fakat bu eylem Türk güvenlik güçleri tarafından fark edildi. Türkiye’de canlı bomba eylemi yapma amacı sebebiyle MİT tarafından etkisiz hale getirilecekler listesinin başına koyulmuştu.

Terörist Hezal Belge kimdir?

Jinda Gundikramo kod adlı terörist Hezal Belge, 2004’te PKK’nın kırsal kadrolarına katıldı. Irak’ın kuzeyinde uzun yıllar PKK bünyesinde sözde sorumlu olarak faaliyet gösterdi. Örgütün üst yönetimi tarafından 2015’te PKK/YPJ’nin sözde Derik Kadro Cezaevi Sorumlusu olarak görevlendirildi. Suriye sahasına geçti ve buradaki halkı örgütlemeye çalıştı. 2019’da PKK/YPJ içerisinde Suriye/Derik, Rumeylan, Kamışlı hattında sözde sorumlu olarak etki gösterdi. 2021’de PKK/YPJ Kamışlı sözde sorumlularından iken girdiği çatışmada başından yaralandı. Irak/Süleymaniye’de tedavi gördü ve akabinde ise tekrar Suriye’ye geçti. 2023’te PKK/YPG Kahtaniye Kongra-Star sözde sorumlusu olarak görev yaptı. Son olarak da 2024’te PKK/YPG içerisinde Amude’de sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi ve MİT’in 8 Ekim’de yaptığı operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.