MSB’den ‘Üçüncü Dünya Savaşı’ açıklaması: Ordumuz hazır!

MSB’den ‘Üçüncü Dünya Savaşı’ açıklaması: Ordumuz hazır!
Yayınlama: 27.06.2024
A+
A-

Milli Savunma kaynakları tarafından son günlerde gündeme gelen ve dünya kamuoyunda yer alan 3. Dünya Savaşı çıkma ihtimali konusuna ilişkin yapılan açıklamada, “Ordumuzun her türlü senaryoya hazır olduğunu belirtmek gerekir” denildi.

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı kaynakları soruları cevapladı.

Hakan Fidan’ın 3’üncü Dünya Savaşı açıklaması soruldu

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Üçüncü Dünya Savaşı ihtimalinin göz ardı edilmemesine dair açıklamaları soruldu.

“Ordumuzun da her türlü senaryoya hazır olduğunu belirtmek gerekir”

MSB kaynakları, Üçüncü Dünya Savaşı gibi karanlık bir tablonun istenmediğini, ama her türlü senaryoya hazır olunduğunu belirtti. MSB kaynakları konuyla ilgili, “Üçüncü Dünya Savaşı gibi karanlık bir tabloyu başta ülkemiz olmak üzere kimse istemez, ama ordumuzun da her türlü senaryoya hazır olduğunu belirtmek gerekir.” dedi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi

“Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında olduğu gibi topyekûn bir risk var mı derseniz tabii ki bir ihtimal. Biz MSB olarak savunma ve güvenliğimize yönelik değerlendirmelerimizi yapıyor ve güncellenmesi gereken bütün planlarımızı yeni değerlendirmeler ışığında yapıyoruz. En hazırlıklı ülkelerden biri olduğumuzu da rahatlıkla söyleyebiliriz. TSK zaten dinamik bir ordu. Birçok coğrafyada sürekli faaliyetler icra eden bir ordu. Kendi planlarını, kendi lojistiğini test etmiş onaylatmış bir ordu. Dünyanın birçok noktasında barışı destekleme faaliyetleri de yapıyor. Üçüncü Dünya Savaşı gibi karanlık bir tabloyu başta ülkemiz olmak üzere kimse istemez, ama ordumuzun da her türlü senaryoya hazır olduğunu belirtmek gerekir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.