Ormanlarımızı kimler yakıyor? Bakan Yumaklı’dan açıklama!

Ormanlarımızı kimler yakıyor? Bakan Yumaklı’dan açıklama!
Yayınlama: 30.06.2024
A+
A-

İzmir’in Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerinde orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Yangınlar, rüzgarın sertleşmesinden dolayı yayılırken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan önemli açıklamalar geldi, Bakan Yumaklı, yangınların çıkış sebebiyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, vatandaşlardan sıcaklıkların iyice arttığı bu süreçte çok dikkatli olmalarını istedi.  “İzmir’de devam eden Selçuk, Menderes, Torbalı, Menemen ve Çeşme yangınlarına 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi ile 972 personel sevk edildi.” diyerek mücadele hakkında ayrıntı veren Bakan Yumaklı, Menderes’teki yangının “hobi bahçesi”nde çıktığını ve ilgili şahısların gözaltına alındığını açıkladı.

44 ADET YANGIN ÇIKTI!

Bakan Yumaklı, “Bugün Türkiye’nin 7 farklı şehrinde çıkan yangınlarda hasar gören yerlerle alakalı, o illerin sakinlerine, vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Bugün Türkiye genelinde 30’u kırsal yani orman dışı yangını olmak üzere 44 adet yangın çıktı. Bunlardan 11 tanesi bizim yüksek risk grubunda gördüğümüz yangınlardan oluşuyordu. 6 tanesiyle ilgili çok şükür ki gereken müdahaleler yapıldı ve onlar şu anda herhangi bir risk teşkil etmiyor ve kontrol altına alındı. İzmir Torbalı ve Çeşme ile Balıkesir Susurluk’taki yangınların enerjileri düşürüldü. Onlar şu an için herhangi bir tehditte bulunmuyor” dedi.

Selçuk’taki yangın nedeniyle Selçuk-Kuşadası kara yolu araç trafiğine kapatıldı. Müdahale sonrası, ulaşım kontrollü sağlanmaya başladı. Yangının ilerlediği Kuşadası’ndaki mahallede bulunan 2 otel ve evler ile Selçuk Belediyesine ait hayvan barınağı tahliye edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri,  kentte son 24 saatte 16 yangın çıktığını,  yangınlara 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi, 972 personel ile müdahale edildiğini belirtti.
 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.