Şimdi de ‘Stent çetesi’! Çok sayıda ölüme sebep oldular

Şimdi de ‘Stent çetesi’! Çok sayıda ölüme sebep oldular
Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-

‘Yenidoğan çetesi’ skandalının ardından şimdi de ‘Stent çetesi’ ortaya çıktı. Yaşlıların ve hastaların gereksiz ameliyata zorlandıkları, kimlik hırsızlığı yaparak SGK’yı büyük zarara uğrattıkları öne sürülen iddialar arasında.

Sağlık sistemindeki çetelerin varlığına dair iddialar, her geçen gün daha da güçleniyor. ‘Yenidoğan çetesi’ skandalının ardından ortaya çıkan yeni bilgiler, sağlık sisteminde yaşanan vahim durumu gözler önüne seriyor. Hastanelerde yaşananlara göre yaşlılar ve hastalar gereksiz ameliyatlara zorlanıyor. Özellikle stent ameliyatları ve göz ameliyatları bu durumun en sık görüldüğü alanlar arasında yer alıyor. Bu ameliyatlar sonucu binlerce hasta hayatını kaybederken, binlercesi de görme yetisini kaybetmiş durumda.

Günde 300 kişi geliyor

Konuyla ilgili sosyal medyada yapılan itiraflarda hastanelere gelen kişilerin kontrolleri yapıldığı, ücretsiz servislere alındığı ve bunun jest gibi göründüğü fakat böyle yaparak kimlik bilgilerini çaldıkları, vatandaşın sağlık sorunu yokken bile yoğun bakımda gösterdikleri gelen iddialar arasında.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.