Suat Kılıç: “Sayın Cumhurbaşkanına yönelik olarak yapılmış hakareti kınıyoruz”

Suat Kılıç: “Sayın Cumhurbaşkanına yönelik olarak yapılmış hakareti kınıyoruz”
Yayınlama: 27.08.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, CHP’li Milletvekili Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretine ilişkin yaptığı açıklamada, “Başta Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan olmak üzere sayın Cumhurbaşkanına yönelik yapılmış olan bu hakareti kınıyoruz, ayıplıyoruz. Hiç kimsenin bir diğer siyasi partiye, o camianın başkanına ya da devlet başkanına benzer ifadelerle hakaret yaklaşımlar geliştirmeye hakkı yoktur. Herkesin konuşurken ağzından çıkanı, kulağının duyması mecburiyeti vardır.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin haftalık olağan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Bülent Osman Osmanağaoğlu parti genel sekreterliğine atandı
MYK’da alınan karar sonrası MKYK üyesi Bülent Osman Osmanağaoğlu’nun parti genel sekreteri olarak atandığını duyuran Kılıç, gündeme ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Yeniden Refah Partisi’nin Yargıtay sistemine kayıtlı resmi üye sayısı bugün itibariyle 550 bin rakamını aşmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. Yeniden Refah Partisi zaten üye bakımından Türkiye’nin 3’üncü en büyük partisiydi. Üçüncülükteki konumumuzu pekiştirmeye devam ediyoruz. Hedefimiz ilk etapta 600 bin üye sayısına ulaşmak akabinde 1 milyon üye sayısını yakalamaktır. Takip eden süreçteki hedefimiz üye sayısı bakımından Türkiye’nin 2’inci büyük partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kayıtlı üye sayısını aşmak ve dolayısıyla 1 milyon 600 bin rakamının üzerine ulaşmaktır. Üye üye, büyüye büyüye Yeniden Refah Partisi ile inşallah Türkiye’nin sorunlarını çözmeye aday en büyük parti olma yolunda ilerliyoruz”
Milyonlarca çalışan yoksullukla geçim derdiyle boğuşuyor”
“Asgari ücret rakamı açlık sınırının altında kalmıştır. Daha önceki basın toplantılarında bunu vurguladık. Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin yeterli ve dengeli beslenme ihtiyacı olan 19 bin 500 lira rakamı asgari ücret olan 17 bin liranın 2 bin 500 lira üzerinde seyretmektedir. Okul dönemi başladı, okul çantasına ne konulacak? Aileler okul ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklar? Bu rakamın içinde kira yok, elektrik su doğalgaz giderleri yok. Bu rakamla geçinmek mümkün olmadığı gibi asgari ücretlinin karı koca olarak idame etmeye çalıştıkları bir ev ekonomisinin bile herhangi bir şehir merkezinde 34 bin lira ile sürdürülebilmesi mümkün değildir. Hükümetten acilen bu yönde tedbirler almasını bekliyor ve kamuoyu taleplerine bir kez daha sözcülük ediyoruz. Bize gelen duyumlara göre Türk-İş ve Hak-İş kamu çalışanlarının ücret standartlarıyla ilgili eylem hazırlığı içerisindeler. İşçinin, çalışanın sesini duyurmak için yapılacak olan kitlesel çabaları, farkındalık eylemlerini Yeniden Refah Partisi olarak biz de destekliyoruz. Ekonomi problemli bir dönemden geçiyor farkındayız. Sektörler problemlerle boğuşuyor farkındayız ama çalışanlar da geçim derdiyle, yoksullukla, açlık sınırının üzerine çıkma çabasıyla boğuşuyor, kirayı denkleştirme çabasıyla boğuşuyor. Çalışanların sesinin Ankara’dan, bakanlıklardan, hükümet yetkilileri tarafından duyulması lazımdır. Acilen, derhal ve behemehal”

Türkiye’de 4 gençten biri umutsuz hayalsiz”
“Ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerin oranı bugün itibarıyla yüzde 26. Bu ürkütücü bir rakam. Her 4 gençten biri ne iş yeri var çalışabilecek durumda ne de eğitim sürecinin içerisinde. Her 100 gençten 26’sı eğitimin, tahsilin dışında, işin, iş yerinin, emeğin para kazanma imanının dışında. Bu sürdürülebiler bir durum değil. Bu demektir ki ülke genelinde ortalama 4 gençten biri hayalsiz, umutsuz, ev hayali kuramıyor, iş hayali kuramıyor. Tüm sektörlerden bu konuta acilen eğilmelerini bekliyoruz. Sadece bir bakanlık değil tüm bakanlıklar Türkiye’nin gençleri için imkanlarını seferber etmek zorundadır. Tüm bakanlıklar gençler için elini taşın altına koymalı”

Maliye Bakanı Şimşek’e sesleniyorum: Yolunda olan iş hangisi?
“Hazine ve Maliye Bakanının açıklamalarına dikkat ediyoruz; işler yolunda, cari denge sağlandı, her şey iyiye gidiyor yolunda açıklamaları var. İşler yolunda diyen Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e sesleniyorum; yolunda olan iş hangisi? Kapanan şirket sayısı geçen yıldan bu güne yüzde 43 artmış durumda. Yolunda giden iş bu mu? Yılbaşından bu yana konkordato ilan eden şirket sayısı Türkiye’de bin 500 ve konkordato ilan edilen sektörler inşaat başta olmak üzere tekstil ve akaryakıt firmaları yani Türkiye’de tüm sektörlerin lokomotifi olan 3 sektör inşaat, tekstil, akaryakıt. Bin 500 şirket ‘ben borçlarımı ödeyemiyorum, senetlerimi ödeyemiyorum en az 3 ay kapıma gelmeyin’ dediğine göre bu şirketlerle çek senet alışverişi içinde olan 10 binlerce belki 100 binlerce diğer sektör paydaşının gidebilecek hiçbir yeri kalmamış demektir. İşler yolunda diyen ekonomi yönetimi bu konuya acilen eğilmelidir. Korkumuz tüm Türkiye’de zincirleme iflasların başlamasıdır”

Tarım kartellerinin değil köylünün üreticinin yanında olun”
“Maliye Bakanına bir çağrımız daha var. Tarım Kanunu gereği gayrisafi milli hasılanın yüzde 1’i tarım kesimine ayrılmak mecburiyetindedir. 2006 yılından bu yana tam 18 yıldır Tarım Kanunu’ndaki bu yüzde bir kuralı bütçelerde karşılık bulmamakta, uygulanmamaktadır. Sayın Mehmet Şimşek bu yılların çoğunda Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev almış gayri safi milli hasılanın yüzde birine tekabül eden bir rakam çiftçinin, köylünün, üreticinin, seracının, hayvancının, sütçünün desteklenmesi için tarım bütçesine aktarılmak ve Tarım Bakanlığı tarafından da destek olarak köylüye verilmek mecburiyeti vardır. Gayri safi milli hasılanın yüzde birini köylüye çiftçiye, üreticiye aktarmayan Tarım Bakanlığı kanunun bu hükmünü ayaklar altına almakta ve esasında suç işlemektedir. Köylünün köyünü, çiftçinin tarlasını, üreticinin üretimi terk etmesinin temel nedeni 18 yılın önce kanun kaydına bağlanan bu şartın gereğinin yerine getirilmiyor olmasıdır. Bugünlerde gündemde olan bir diğer husus var, iki yıl ekilip biçilmeyen, tarım arazileri devletin kontrolünde Tarım Bakanlığı inisiyatifi ile ekip biçecek şirketlere kiralanacak. Onunla ilgili bir hazırlık yürütülüyor. Köylüyü, ekmekten, biçmekten, üretmekten, hasattan alıkoyan uygulamalar düzeltilmedikçe boşa çıkan tarım arazilerini kartellere kiralamak ne kadar hakça, ne kadar doğru, ne kadar adaletli? Bu sorunun cevabını aramak mecburiyetindeyiz. Sayın Tarım Bakanı ve Maliye Bakanı tarım kartellerinin değil yerli köylümüzün, milli üreticimizin yanında olmak zorundadır. Gayri safi milli hasılanın yüzde birini tarımsal desteklere ayırarak işe başlamaya kendilerini davet ediyorum.”

Yeniden Refah Partili belediyelerimiz yanındayız”
“Belediyelerimizi desteklemeye, sorun çözümü için yanlarında olmaya çözüm üretmelerini kolaylaştırmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz. Belediye Başkanlarımız sandıkta tecelli eden millet iradesine paralel bir şekilde partilerinde siyasete, hizmete devam etmektedir. Bugün partimizin 50 aktif belediye başkanı vardır, görevlerinin başındadır. Canla başla belediye meclis üyeleriyle koordineli bir şekilde çalışmalarını yapmaktadır”

“Sayın Cumhurbaşkanına yapılan hakareti kınıyor, ayıplıyoruz”
“Biz devlet ebed müddet anlayışıyla hareket eden bir milletiz. Varlığımız, topluluğumuz devletimizle beraber kaimdir. Devletimizin başında bulunanlara seçiminde bulunsak da bulunmasak da icraatlarını benimsesek de benimsemesek de saygı duyarız. Geçmişte devletin başında olanlara da devletin şu anda başında olanlara saygı duymak aklı başında bir siyasetçinin öncelikli görevidir. Cumhurbaşkanına yönelik CHP Milletvekili tarafından yapılmış olan hakareti kesinlikle tasvip etmiyoruz. Açık bir hakarettir mahiyeti de bellidir. Siyasete nezaket ve zarafet söylemini kazandırmayı hedefleyen bir siyasi partidir Yeniden Refah Partisi. Başta Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanına yönelik yapılmış olan bu hakareti kınıyoruz, ayıplıyoruz. Hiç kimsenin bir diğer siyasi partiye, o camianın başkanına ya da devlet başkanına benzer ifadelerle hakaret yaklaşımlar geliştirmeye hakkı yoktur. Herkesin konuşurken ağzından çıkanı, kulağının duyması mecburiyeti vardır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.