TBMM’de tarihi anlar! Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Genel Kurul’a hitap etti

TBMM’de tarihi anlar! Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Genel Kurul’a hitap etti
Yayınlama: 15.08.2024
A+
A-

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Konulu Olağanüstü Oturum’da Genel Kurul’a hitap etti. Abbas’ın kürsüye çıkması ile Genel Kurul’da alkış tufanı koptu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak dün Türkiye’ye gelen Filistin lideri Mahmud Abbas, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapıyor. Abbas’ın TBMM’den yaptığı konuşma Filistin’in sesini dünyaya duyurması bakımından büyük önem taşıyor. Abbas, Erdoğan’ın da beraberindeki heyetle birlikte dinlediği konuşmasına “Sizlere büyük acı yaşayan halkımın mesajıyla gelmiş bulunmaktayım” diyerek başladı.

Mahmud Abbas’ın açıklamalarından satırbaşları;
“Ey iman edenler sabredin, tahammül edin. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, Türkiye Parlamentosu’nun değerli vekilleri Allah’ın selamı ve bereketi üzerinize olsun.

BÜYÜK ACI YAŞAMIŞ HALKIMIN ADINA GELİYORUM’
Sizlere mübarek Filistin’den ve Kudüs’ten geliyorum. Sizlere büyük acı yaşayan halkımın mesajıyla gelmiş bulunmaktayım. 1948’den bu yana büyük acı yaşamış halkımın adına geliyorum. Toprağına, vatanına ve kutsallarına sarılarak işgalci İsrail’in suçlarına karşı büyük bir mücadele yürütmekteyiz. Bu belanın bir gün son bulacağına inanmaktayız. İsrail’in soykırım suçu nedeniyle şehit olanları anarak başlamak istiyorum. Bunların en sonuncusu da lider Haniye’ye karşı işlenen suç olmuştur. Ve sizleri çok değerli kardeşlerim, İsmail Haniye’nin ve Filistin şehitlerinin ruhuna el- Fatiha diyorum.

TÜM MİLLETVEKİLLERİNİ ALKIŞLIYORUM’
Hepiniz, bu Meclis altında toplanan tüm milletvekillerini adil davamızı desteklediğiniz için alkışlıyorum. Biliyorum ki bu Meclis’te bununla ilgili tartışmalar yürütmüş bulunmaktasınız. Filistin halkına karşı işlenen katliamlara ve soykırıma karşı sizler Filistin’in yanında bulunmaktasınız.

KARDEŞ TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Nasıl oluyor da İsrail işgal devletinin Gazze’deki okul katliamı da olmak üzere her gün kamplara gerçekleştirdiği katliamlara uluslararası sessiz kalıyor? İsrail’in halkımıza, topraklarımıza ve kutsal mekanımıza karşı işleyen suçlarını kınayan tüm sivil kuruluşları kutluyorum. Kardeş Türk halkına teşekkür ediyorum. Halkımızın Türk halkını unutması mümkün değildir. Özel olarak da Türkiye’nin İsrail’in Gazze’deki soykırıma karşı açılan davaya müdahil olmasını kutluyorum.”

TARİHİ BİR OTURUMA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ’
Abbas’ın konuşması öncesi açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, ise şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada TBMM olarak tarihi bir oturuma ev sahipliği yapıyoruz. Az sonra Abbas burada sizlere hitap edecek ve buradaki konuşması üzerinden Filistin’i bütün dünyaya bir kez daha anlatma fırsatı bulacaktır. Filistin davasına devlet ve millet olarak ortak bir destek duruşu sergilemiş ender ülkelerden biriyiz. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde ülkemiz elinden gelen tüm güçle İsrail’e karşı mücadele etmeyi sürdürmektedir.

MÜCAHİTLERİN MÜCADELESİNİ ŞÜKRANLA ANIYORUM’
İsrail’de Netanyahu hükümetinin işlediği insanlık suçlarına Türkiye kayıtsız kalmadı. On yıllar boyunca Filistin’de her türlü zulme ve işkenceye uğrayan ancak mücadeleden vazgeçmeyen, direnen bütün mücahitleri saygıyla anıyorum. Yaser Arafat’ın ve Şeyh Ahmet Yasin’in şahsında tüm mücahitlerin mücadelesini rahmet ve şükranla anıyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.