Ulaştırma bakanının zam savunması tepki çekti!

Ulaştırma bakanının zam savunması tepki çekti!
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yönelik yapılan zamlarla ilgili, “Kamuda bir verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘Ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik’
Bir gazetecinin “Otoyol ve köprülere yapılan zamlara ilişkin değerlendirmeniz olur mu?” sorusu üzerine Uraloğlu, “Kamuda bir verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı. Bakım işletme giderlerini karşılama noktasında bir düzenleme yapmamız gerekiyordu o düzenlemeyi yapmış olduk” şeklinde konuştu.

Otoyol ve köprülere gelen zamlar ne kadar?
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) bugün itibariyle kamuya ait otoyol ve köprülere yüzde 76, Yap-İşlet-Devret yöntemiyle yapılan otoyol ve köprülere ise yüzde 50 oranında zam yapmıştı. 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden otomobiller için geçiş ücreti 15 liradan 24 liraya çıkarıldı. Osmangazi Köprüsü’nde en ucuz geçiş 290 lirayken 399 lira oldu. 1915 Çanakkale Köprüsü’nde geçiş ücreti 295 liradan 419 liraya, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ise 35 liradan 49 liraya çıktı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.