Vatandaş kara kara düşünüyor, zamların ardı arkası kesilmiyor! TCDD’den sonra ABB…

Vatandaş kara kara düşünüyor, zamların ardı arkası kesilmiyor! TCDD’den sonra ABB…
Yayınlama: 15.07.2024
A+
A-

Sürekli artan fiyatlar karşısında geçinme derdine düşen vatandaşlara bir kötü haber de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, Ankara’da ulaşıma zam geleceğini şu ifadelerle duyurdu; “Bu hafta Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi ulaşıma yaklaşık % 33 zam yapılması bekleniyor”

Her alanda sürekli zam haberleri ile karşılaşan vatandaşlar, geçim sıkıntısı karşısında kara kara düşünmeye devam ediyor. Eriyen asgari ücrete ara zam yapılması çağrılarına kulağını tıkayan hükümet YHT fiyatlarına zam yaparken, Ankara Büyükşehir Belediyesi ise şehir içi ulaşıma zam yaptı.

ABB’den ulaşıma dev zam
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Babuşçu, Ankara’da şehiriçi ulaşıma zam… Bu hafta Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi ulaşıma yaklaşık % 33 zam yapılması bekleniyor. Tam bilet 15 TL’den 20 TL’ye, indirimli bilet ise 7,50 TL’den 10’TL’ye çıkarılacak.” ifadelerini kullandı.

TCDD’den yüzde 151,2’lik dev zam!
Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tarafından yapılan zamla birlikte İstanbul-Ankara arası YHT bilet fiyatı, eski fiyatı olan 430 TL’den 540 TL’ye yükseldi. Bu zam, YHT bilet fiyatlarında son bir buçuk yılda %151,2’lik bir artışı temsil ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.