Yeniden Refah ısrarla ‘Böyle tasarruf olmaz’ demişti, haklı çıktı! Memurlar mahkemeye gidiyor…

Yeniden Refah ısrarla ‘Böyle tasarruf olmaz’ demişti, haklı çıktı! Memurlar mahkemeye gidiyor…
Yayınlama: 24.05.2024
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında memurların servislerinin kaldırılacağını, bunun yerine de toplu taşıma kartı verileceğini açıklamıştı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ise “İşçi ve memurların minibüs ve otobüs servisleri ile yapılacak tasarruftan beklenen faydanın sağlanması mümkün değildir” diyerek memurların servis haklarının ellerinden alınmasını eleştirmişti.

Kamuda tasarruf adımları kapsamında toplu taşıma bölgelerindeki servis hizmetlerinin kaldırılması üzerine harekete geçen Memur-Sen, dava açtı.

Memur-Sen konuyu yargıya taşıdı!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı kamuda tasarruf adımları kapsamında, memurların servis hizmeti, toplu taşıma olan yerlerde kaldırılacak. Bu duruma karşı çıkan Memur-Sen Konfederasyonu (Memur-Sen), harekete geçti. Konuyu yargıya taşıyan Memur-Sen’den yapılan açıklamada, “Resmi Gazete’de yayımlanan Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesinde Personel Servis Hizmetlerinin sonlandırılmasına ilişkin olan kısmın iptali için Danıştay 12. Daire Başkanlığına 2024/3121 E. Sayısı ile dava açtık.” ifadelerine yer verildi.

Yeniden Refah Partisi haklı çıktı!
Geçtiğimiz günlerde partisinin MYK toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, kamuda tasarruf tedbirlerini eleştirdiği konuşmasında, “Açıklanan tasarruf tedbirlerini Yeniden Refah Partisi olarak, ilkesel olarak destekliyoruz. Ancak araç kiralama sözleşmeleri ile işçi ve memurların minibüs ve otobüs servisleri ile yapılacak tasarruftan beklenen faydanın sağlanması mümkün değildir. Türkiye’nin tasarruf ihtiyacı 100-200 milyar TL değil, çok daha fazlasıdır. Bunun için de kara deliklerin kapatılması kaçınılmazdır.” demişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.