Yeniden Refah Milletvekili Ali Yüksel: ‘Emekliler kurban bayramını kara kara düşünüyor’

Yeniden Refah Milletvekili Ali Yüksel: ‘Emekliler kurban bayramını kara kara düşünüyor’
Yayınlama: 17.05.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, emeklilerin çektiği sıkıntıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Enflasyonun yüzde 100’ü aştığı ülkemizde, emeklilere yüzde 50’nin altında zam veriliyor. Ve bununla da övünenleri görüyoruz. Önümüz Kurban Bayramı. Emekli, ‘kurban kessem evin yolunu şaşıracağım, kesmesem başım öne eğeceğim’ diye kara kara düşünüyor.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, TBMM’de emeklilerin sorununa yönelik açıklama yaptı.

‘Emekli nasıl kurban keseceğim diye kara kara düşünüyor’
“Emekliler şu anda hak ettiği zammı alamıyor” diyen Yüksel, “Bunu da acı bir şekilde tecrübe ediyoruz. Enflasyonun yüzde 100’ü aştığı ülkemizde, emeklilere yüzde 50’nin altında zam veriliyor. Ve bununla da övünenleri görüyoruz. İktidarınızda emeklilerin rahata kavuşamayacağı açık. Önümüz Kurban Bayramı. Emekli, ‘kurban kessem evin yolunu şaşıracağım, kesmesem başım öne eğeceğim’ diye kara kara düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

‘Emekli yıldan yıla fakirleşiyor’
Emeklinin aldığı maaşla dahi, kurban alamadığına vurgu yapan Ali Yüksel, emeklinin yıldan yıla fakirleştiğini ifade ederek, “Bakın 2018 yılında emekliye verilen bin liralık bayram ikramiyesiyle bir küçükbaş kurban alınabiliyor veya hissesine girilebiliyordu. Bu ikramiye önce 2 bin TL oldu. Sonra yüzde 50 zam yaptık diye 3 bin TL yapıldı. Şimdi size soruyorum, emekli Kurban Bayramı’nda alacağı ikramiye ile bir kurban alabiliyor mu? Kesinlikle alamaz. Büyükbaş kurban fiyatları 100 bin TL’nin üzerinde. Emeklimiz alacağı 3 bin TL ikramiyeyle Kurban hissesine girebilir mi? Bırakın ikramiyeyi en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL ile kurban hissesine giremez. Emekli yıldan yıla fakirleştiriliyor. Geçim derdi ülkenin en büyük sorunu haline geldi. Sofrasında ıstakozu eksik etmeyenler, maldivlere tatile gidenler, mahalle pazarını pek bilemezler. Semt pazarları cep yakıyor” diye konuştu.

İşte Yeniden Refah Konya Milletvekili Yüksel’in TBMM’de yaptığı konuşma;  

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.