Yeniden Refah Milletvekili Mehmet Aşıla, TBMM’den seslendi: ‘İktidar anayasa ile gündemini sıcak tutmaya çalışıyor’

Yayınlama: 23.05.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla, “Türkiye’nin asıl gündemi ekonomidir sağlığımızı ve bağımsızlığımızı DSÖ teslim etme çalışmalarıdır. İktidar anayasa ile gündemini sıcak tutmaya çalışsa da Türkiye’nin öncelikli gündemi ekonomidir. Milletimizin sağlık, özgürlük ve anayasal haklarını Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) devretme çalışmalarıdır” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla, TBMM oturumunda söz alarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Türkiye’nin gündemi milletimizin anayasal haklarını DSÖ’ye devretme çalışmalarıdır’
TBMM’de söz alarak yeni anayasa çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Aşıla, “Anayasa değişikliği gündemden düşmüyor. Teklif kimden gelirse gelsin yeni anayasayı kuvvetler ayrılığı güçlendirilmelidir. Yargı bağımsızlığı tam güvence altına alınmalıdır. Denge denetim mekanizması kuvvetlendirilmelidir. Türkiye seçim ittifaklarına mecbur bırakan mevcut sistem mutlaka değiştirilmelidir. İktidar anayasa ile gündemini sıcak tutmaya çalışsa da Türkiye’nin öncelikli gündemi ekonomidir, işçidir, çiftçidir, emeklidir, çözüm bekleyen kademeli emeklilik meselesi, staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili adaletsizliklerdir. Milletimizin sağlık, özgürlük ve anayasal haklarını Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) devretme çalışmalarıdır” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.