Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: “Milli Görüş gömleği bazılarına ağır geldi”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: “Milli Görüş gömleği bazılarına ağır geldi”
Yayınlama: 07.09.2024
A+
A-

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Yeniden Refah Partisi, kişilerin partisi değil, bir büyük davanın adresidir. Bu adrese gelenler, Milli Görüş’ün eskimez kadim prensiplerini kabul etmiş demektir. Ayrılanlar ise bu prensiplerin uzağında kalmayı tercih etmişlerdir ya da Milli Görüş Gömleği kendilerine ağır gelmiştir. “Milli Görüş gömleği” o gömleğe layık olanların üzerinde kalıcı olur. 10 15 kişinin gitmesi gelmesi bir şeyi değiştirmez. Her gün 1000 yeni üye kaydı ile yolumuza devam ediyoruz. Önemli olan milletin gönlündeki yerinizdir. Biz milletimizin gönlündeki yerini her geçen gün büyütüyoruz. Onlar ise her geçen gün kartopu gibi eriyorlar. Dolayısıyla gelecek bizimdir. Gelecek Milli Görüş’ündür. Gelecek Yeniden Refah Partisi’nindir.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Genel Merkezinde Aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı öncesi basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Katil Siyonist İsrail’in katlettiği Ayşenur Eygi’ye başsağlığı diliyorum”
Sözlerine Gazze’de soykırım yapan ve Batı Şeria’da sivillerin üzerine gerçek mermiyle ateş açan Katil İsrail devletinin lanetleyerek başlayan Erbakan, “Her zaman söylediğimiz gibi katil Soykırımcı Siyonist rejim Batı Şeria’da işgal karşıtı protestoya alçakça bir saldırı düzenledi ve burada bizim vatandaşımız olan Ayşenur ezgi kardeşimizi şehit etti. Allah gani gani rahmet eylesin bu vesileyle bir kez daha katil Siyonist rejimi kınıyoruz ve sonunun yaklaştığını, inşallah bir gün mutlaka Özgür Kudüs’te Özgür Filistin’de buluşacağımızı yeniden Türkiye’nin kurulacağını ve Türkiye’nin öncülüğünde Yeni bir dünyanın kurulacağını bir kez daha müjdeliyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar Allah nurunu tamamlayacaktır. Zulüm asla ebedi olamaz en kısa zamanda son bulacak ve bu son bulmasını da Türkiye çok büyük rol oynayacak.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Milletin yegane umududur”
Kuruluşundan bu yana çok kısa zamanda Yeniden Refah Partisi’nin çok önemli işler başardığını ve milletin yegane umudu haline geldiğini söyleyen Erbakan, şöyle konuştu:

“İki büyük kongresini, Türkiye’nin siyaset tarihinde görülmemiş katılımlarla ve coşkuyla gerçekleştiren Yeniden Refah Partimiz, bugün gelinen noktada, 560 binden fazla üye sayısına ulaşmış bulunmaktadır ve 1 milyon hedefine doğru hızla ilerlemektedir. Üye sayımız şu anda, ayda 30 bin artış kaydetmektedir. Bunu en kısa sürede ayda 50 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Bu üye sayısıyla Türkiye’nin 3’ncü büyük partisi konumundayız. Ve aynı zamanda Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisiyiz. En son yapılan seçimlerde de, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği Türkiye Geneli oy oranı bakımından da, Türkiye’nin 3’ncü büyük partisi olduk. Belediye Meclis Üyeliğinde Türkiye geneli oy oranı yüzde 6.98. Refah Partimiz 3 milyonun üzerinde oy aldı. 63 belediye başkanlığı kazandı, Belediye başkanlığını kazanamasak da yüksek oranda oy aldığımız yerler var. 130’un üzerinde yerde yüzde 20’nin üzerinde, 210 merkezde de yüzde 10’un üzerinde oy aldık. Yani seçim yapılan bölgelerin hemen hemen yarısında yüzde 7 barajını aşmış bir parti olarak Yeniden Refah Partisi yerel seçimlerde seçimin kazananı olarak çıkmıştır.”

Yapılacak ilk seçimde milletimiz iktidara kırmızı kartını gösterecektir”
“İktidarın milletin gündeminden koptuğunu ve iktidarının uzatmaları oynadığını söyleyen Erbakan, “31 Mart seçimlerinden Titanik gemisi buzdağına çarpmıştır ve çok ciddi şekilde su almaktadır. Bu gidişle yapılacak olan ilk seçimde Titanik gemisinin batması kaçınılmazdır. Milletimiz 31 Mart’ta iktidara sarı kart gösterdi ve seçim sonrasında ekonomik gelişmelere de bakarsak yapılacak ilk seçimde iktidara kırmızı kartını da gösterecektir. Ana Muhalefet Partisi ise, memleketin acil çözüm bekleyen meseleleri varken, sokaktaki vatandaş hayat pahalılığı ile, yoksulluk ile mücadele etmeye çalışırken, yok amblemde yer değiştirme, yok yenilenme, yok iç çekişmeler gibi “tuhaf” gündemler içinde kaybolmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün malzeme edildiği polemiklerle gündem değiştirme operasyonuna gönüllü olarak katılmaktadır. Yeniden Refah Partimiz ise, gündemin ülkenin gerçek sorunlarından, sokaktaki vatandaşın sıkıntılarından uzaklaşmasına elinden geldiğince engel olmaya çalışmakta, her vesileyle milletimizin sıkıntılarına ve çözüm yollarına işaret etmektedir.”

Milli Görüş gömleği bazılarına ağır geldi”
Genel Başkan Erbakan Yeniden Refah Partisi’nin oyları ile  seçilip istifa eden Belediye başkanlarına ilişkin de şu mesajı gönderdi:
“Şunu da ifade etmek isteriz ki, Yeniden Refah Partisi, kişilerin partisi değil, bir büyük davanın adresidir. Milli Görüş Dâvâsı’nın adresidir. Bu adrese gelenler, Milli Görüş’ün eskimez kadim prensiplerini kabul etmiş demektir. Ayrılanlar ise bu prensiplerin uzağında kalmayı tercih etmişlerdir ya da Milli Görüş Gömleği kendilerine ağır gelmiştir. “Milli Görüş gömleği” o gömleğe layık olanların üzerinde kalıcı olur. Kapımız “önce ahlak ve maneviyat” diyen, “borç-faiz-zam-vergi ekonomisi”ni yerine üretim-istihdam-ihracat ekonomisini savunan, paylaşımda adaleti, yargıda adaleti savunan, kuvveti değil Hakk’ı üstün tutan, önce imtiyazlılar değil önce millet diyen herkese açıktır. Herkes nasibinde ne varsa onu bulur. Allah herkesi nasiplendirir İnşallah! Milli Görüş davasının bir diğer özelliği de çınar ağacı gibi olmasıdır. Kökleri çok derindedir ve budandıkça daha da gür ve güçlü hale gelir. Birileri ne kadar budamaya çalışırsa çalışsın, biz daha da güçleneceğiz ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz…10 15 kişinin gitmesi gelmesi bir şeyi değiştirmez. Her gün 1000 yeni üye kaydı ile yolumuza devam ediyoruz. Önemli olan milletin gönlündeki yerinizdir. Biz milletimizin gönlündeki yerini her geçen gün büyütüyoruz. Onlar ise her geçen gün kartopu gibi eriyorlar. Dolayısıyla gelecek bizimdir. Gelecek Milli Görüş’ündür. Gelecek Yeniden Refah Partisi’nindir. ”

Ekonomik durum her geçen gün kötüye gidiyor”
Türkiye’nin ekonomik durumunun her geçen gün kötüye gittiği kaydeden Erbakan, “İktidar üzerine düşen görevi gerektiği şekilde yerine getirmediği için millet perişan halde. Görevi yerine getiremiyor, çünkü kaynaklar ve imkanlar canavarlara gidiyor. Bu canavarlara gitmesi sebebiyle millete imkan kalmıyor. Millet boğazına kadar borca batıyor, geçim derdi içerisinde kıvranıyor. Bir defa bugün asgari ücret 17 bin lira, emekli maaşı 12 bin 500 lira seviyesinde. Türkiye’de açlık sınırı 21 bin liraya gelmiş. Yoksulluk sınırı 64 bin liraya gelmiş. İstanbul’da yoksulluk sınırı 70 bin lira. Yoksulluk sınırının 64 bin lira olduğu, açlık sınırının 21 bin lira olduğu bir ülkede milyonlarca asgari ücretli 17 bin lirayla, milyonlarca emeklide 12 bin 500 lirayla hayatta kalma mücadelesi veriyor. Neden böyle oluyor? Çünkü iktidar, emekliye, memura yüzde 100 maaş, zammı verecek imkanı kaynağı bulamıyor. İşverene de bir destek yapamayacağından dolayı asgari ücreti de belli bir seviyenin üzerine çıkartamıyor. Çiftçiye, köylüye gelince, yaş çay alım fiyatları 17 lira olarak açıklandı. Desteklemeyle beraber 19 lira. Yaş çayı kilo başına maliyeti 18 ile 20 lira arası. Yani siz o eğimli arazilerde çay toplayacaksınız, toplayıp götürüp satmaya kalkacaksınız. Sattığınız zaman bütün bir maliyetinizi bile karşılamayacak bir fiyatla karşılaşacaksınız.  Çiftçinin köylünün durumu böyle.  Çünkü imkanlar canavarlara gidiyor. Çiftçinin, köylünün durumu böyle. Asgari ücretlinin, emeklinin durumu böyle. Kobilerin küçük esnafın durumu böyle. Kamu mühendislerine, akademisyenlere, öğretmenlere insan onuruna yaraşır maaşlar verilmiyor. Neden? Çünkü kaynaklar canavarlara gidiyor. Peki bu canavarlar ne? Faiz canavarı, kamuda israf canavarı, imtiyazlı holdinglere haksız kaynak aktarımı ve bu senenin canavarı olan kur korumalı mevduat.” şeklinde konuştu.

“Ekonomik veriler Türkiye’yi bir erken seçime zorluyor”
Erbakan, konuşmasının sonunda soru cevap kısmında bir gazetecinin “Erken seçim olmalı mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Erken seçim ister istemez gündeme gelecek diye düşünüyoruz. Çünkü ekonomik veriler Türkiye’yi bir erken seçime zorluyor. Burada en son orta vadeli programdaki enflasyon oranının revize edilmesi bile aslında bunun bir göstergesi. ‘Enflasyonu düşüreceğiz, her şey iyiye gidiyor. Mayıs nisandan, mart şubattan daha iyi olacak’ söylemleriyle iktidar devam ediyor. Ancak tek haneli enflasyona döneceğiz, Türkiye kurtulacak, dişinizi sıkın, sabredin’ ancak milletin sabredecek hali kalmamış. Tam tersine daha 2025’in enflasyon oranını artırıyorlar. Dolayısıyla bu veriler, bu gidişat Türkiye’de bir erken seçimin olmasını gerekli kılacak gibi gözüküyor. Elbetteki seçimin de bir maliyeti var, zorlukları var, maliyeti var ancak bir dertten kurtulmak için bir miktar zorluğa katlanmak durumunda kalabiliriz. Hem Sayın Mehmet Şimşek döneminde enflasyondaki artış, döviz kurundaki artış, akaryakıt fiyatlarında, hayat pahalılığındaki artış bütün bunlar gündeme alındığı zamaniyiye giden bir şey yok, sabit dahi kalmıyor. Daha kötüye gidiyor dolayısıyla artık Sayın Mehmet Şimşek yönetimindeki ekonominin iyiye gitmesi, bu iktidarın ekonomiyi düze çakartmasıgibi bir durumun söz konusu olmadığı açık bir şekilde ortada. Bu nedenle 2025 sonu veya 2026 ilk baharında bir erken seçim gündeme gelebilir”

“Halka rağmen yapılan işten hayır gelmez”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ile ilgili gelen soruyu da Erbakan, “Şanlıurfa’da Yeniden Refah Parti’miz 350 binlik bir oy sayısıyla belediye başkanlığını kazandı. Biz Türkiye genelinde üye sayımızın 6 misli oy aldık. Türkiye genelinde de 500 bin üye ile 3 milyonun üzerinde oy aldık. Dolayısıyla Şanlıurfa’da 33 bin üyemizin olduğunu hesaba kattığımız zaman Şanlıurfa’da Yeniden Refah Partimizin oyu 200 bin demektir. Ve bu 350 binin çok önemli bir bölümü Yeniden Refah Partimizin seçmenidir. Bununla beraber İYİ Parti seçmeni, CHP seçmeni, muhalif seçmen kazanacak aday olarak Sayın Gülpınar’a orada Yeniden Refah Partisi adayına oy vermişlerdir. Bütün bunları topladığınız zaman 350 binlik oyun çok çok büyük bir kısmı bu şekilde verilen oylardır. Dolayısıyla bugün de değişen bir şey yok. Muhalif seçmen, Yeniden Refah seçmeni Sayın Gülpınar’ın Yeniden Refah Partisinde belediye başkanlığına devam etmesini istiyordu. Ancak buna rağmen öyle bir karar alındı. Kendisinin bizzat yaptırdığı anket oradaki 21 tane belediye meclis üyemize bizzat kendisinin söylediği ankette de Şanlıurfa halkının yüzde 79’u Sayın Gülpınar’ın istifa etmesinin uygun olmayacağını düşünüyor. Bizim de bu noktada söylediğimiz halka rağmen, milletin iradesine rağmen bir iş yapılmışır, öyle bir işten hayır gelmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“Ak Parti döneminde yapılan olumlu işlerden biri askeri vesayetin kaldırılmasıydı”
Tartışmaların odağındaki MSÜ Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde gerçekleşen teğmenlerin kılıçlı yemine ilişkin görüşleri de sorulan Erbakan, “AK Parti iktidarı döneminde bizim yapılan olumlu işler arasında saydığımız ‘Doğruya doğru, yanlışa yanlış deme’ prensibi doğrultusunda yapılan işlerden doğru olarak saydığımız biri de askeri vesayetin kaldırılmasıydı. Bu gelişmiş, demokratik bir ülke için gerekli bir durum. Askeri vesayetin siyasetin üzerinde, millet iradesi üzerinde bulunmasını asla kabul edemeyiz. Herhangi bir şekilde bunun ima edilmesi, bir sinyal verilmesiniyeti varsa eğer bunu tabiki asla tasvip edemeyiz.  Türkiye’de milletimiz iki kutuplu, ilisi de çok sıkıntılı olan seçeneğe de mahkum edilmemelidir. Öyle bir görüntü de verilmemelidir. Ya 28 Şubat dönemine askeri vesayet dönemine, antidemokratik döneme geri döneceğiz ya da AK Parti iktidarı devam edecek’ seçenekleri var sadece düşüncesine de karşıyız. Milletimiz sandık geldiği zaman inşallah ne askeri vesayete ne de ekonomik krize mecbur olmadığını ortaya koyacak ve hür iradesiyle kurtuluş yolunu seçecektir.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.