Yeniden Refah’ın ‘Kürecik’ ısrarı sonuç vermeye başladı! Bir parti daha Kürecik Radar Üssü için iktidara çağrı yaptı

Yeniden Refah’ın ‘Kürecik’ ısrarı sonuç vermeye başladı! Bir parti daha Kürecik Radar Üssü için iktidara çağrı yaptı
Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi’nin ısrarla kapatılması gerektiği çağrısında bulunduğu Kürecik Radar Üssü’ne ilişkin Zafer Partisi’nden de çağrı geldi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Bu bakımdan, Türkiye’nin çatışmaların tırmanması durumunda tarafsız bir tavır takınması ve Kürecik Radarından İsrail’e bilgi akışını durdurması gerekmektedir” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bölgemizde ve dünyada yaşanan sıcak gelişmelerle ilgili basın açıklaması yaptı. Hükümetin alması gereken önlemleri paylaştı.

Bölgede yaşanan çatışmalara değinerek iktidara Kürecik Radar Üssü’ne ilişkin çağrıda bulunan Özdağ, şunları kaydetti:

“İran, Yemen’de Husiler ve Lübnan’da Hizbullah’ın hipersonik füzeler ile İsrail’i hedef alması ile geniş çaplı bir ‘veekalet savaşı’ yürütmektedir.
Lübnan’a başlayan askeri harekat ve artan gerginliğe paralel olarak, İran’ın da hipersonik füzeler ile İsrail’i vurmuştur. Şimdi, İsrail buna karşı saldırı ile cevap verecek ve İsrail karşı saldırısını muhtemelen Rusya-Çin destekli İran saldırısı izleyecektir.

Bu olasılık Malatya-Kürecik Radarını oldukça hassas bir konuma getirmektedir.

Emir komutanın ABD subaylarında olduğu bu NATO radarının, İran’dan atılacak füzeler konusunda İsrail’i bilgilendirilmesinin ciddi sonuçları olması muhtemeldir.

İran, muhtemel bir çatışmada Kürecik Radarının İsrail’e erken uyarı füze bilgilerini aktarması halinde bu radarı hedef alacaklarını daha önce ilan etmiş durumdadır.

Bu bakımdan, Türkiye’nin çatışmaların tırmanması durumunda tarafsız bir tavır takınması ve Kürecik Radarından İsrail’e bilgi akışını durdurması gerekmektedir.

Bu noktada özellikle sevgili Cumhur İttifakı seçmenlerine seslenmek istiyorum;
AKP Hükümetinin bir yanda Gazze’ye destek nutukları atarken diğer yanda Kürecik Radarı vasıtasıyla İsrail’e bilgi aktarılmasına izin vermesi en hafif tabirle samimiyetsizliktir.

Savaşın tırmanması durumunda İncirlik Hava Üssü de benzer kapsamda değerlendirilmeli ve buradan ABD uçaklarının İsrail’e lojistik destek sağlamasına izin verilmemelidir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.