Yeniden Refah’tan Grev yapan işçilere destek: Bu sesi duyun, bu sorunu çözün!

Yeniden Refah’tan Grev yapan işçilere destek: Bu sesi duyun, bu sorunu çözün!
Yayınlama: 26.06.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Müjdeci, Çankırı’da grev yapan 2 bin 300 işçiyi ziyaret ederek, destekte bulundu. Müjdeci, “Buradaki sesi duyun, buradaki sorunu en kısa sürede çözün! Vatan evlatlarına Çankırı’da yaşayan 10 bin tane vatan evladının sorunu en kısa sürede çözmenizi rica ediyoruz” dedi.

Çankırı’da ağır sanayi kapsamında olmayan lastik fabrikasının ağır sanayi kapsamına alınması ve kök maaşların düzenlenmesi için Sumitomo Lastik fabrikasında çalışan 2 bin 300 işçi 28 gündür grev yapıyor. Günlerdir işe gitmeyen işçilerin aileleriyle birlikte oluşturduğu yaklaşık 10 bin kişilik nüfus konudan mağdur olurken, Yeniden Refah işçilere destek açıklaması yaparak, yetkililere seslendi.

‘İşçilerimizin sorunlarını en gür sesle söylemeye devam edeceğiz’
Müjdeci, yaptığı basın açıklamasında; “Çankırı’da grevin 28’ci günü. Burada yaşayan, çalışan işçilerimiz 2 bin 300 tane vatan evladı haklarını talep etmektedirler. İstedikleri tek şey haketikleri ücreti yerinde ve zamanında almak. 26 bin lira ortalama ücret vaat ediliyor kök ücret olarak, bunun 30 bin liraya çıkarılmasını talep ediyorlar. Karbon tozu yutuyorlar, lastik fabrikasında ağır şartlarda çalışıyorlar. Burada yasamanın başında olan, yürütmenin başında olan hükümete ve onun milletvekillerine Yeniden Refah Partisi olarak çağrımızdır; buradaki sesi duyun, buradaki sorunu en kısa sürede çözün! Vatan evlatlarına Çankırı’da yaşayan 10 bin tane vatan evladının sorunu en kısa sürede çözmenizi rica ediyoruz. Ağır sanayi kapsamına alınmasını lastik fabrikasının yetkililerinden rica ediyoruz. Her zaman milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sorunları en gür sesle dile getirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.