Yeniden Refah’tan ‘İsrail’ uyarısı: Tüm bölgeyi ateşe atacak!

Yeniden Refah’tan ‘İsrail’ uyarısı: Tüm bölgeyi ateşe atacak!
Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, “Eğer İsrail durdurulamazsa, bu saldırılarına, katliamlarına devam ederse bölgedeki bütün ülkeler çok ciddi bir tehdit altında olmaya devam edecektir. İsrail’in bu hırçınlığına karşı Müslümanların ve bütün insanlığın tek yürek olması gerekiyor. Aksi takdirde bu ateş diğer ülkelere de sıçrayacak ve ve bu ateş diğer ülkelerdeki mazlumların da şehid edilmesine, kanına sebep olacaktır” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, Hamas lideri Şehid İsmail Haniye’nin kılınan gıyabi cenaze namazının ardından açıklamalarda bulundu.

İşgalci İsrail tarafından İran’da şehit edilen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için kılınan gıyabi cenaze namazına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Gül, “Ömrünü İslam davasına adamış, ömrünü özgür Filistin davasına adamış ve bu uğurda bir ömür boyu mücadele eden kendisiyle birlikte ailesini, kardeşlerini evlatlarını, torunlarını şehit veren büyük bir mücahitin gıyabi cenaze namazını kılmak üzere bugün buradayız” dedi.

“Gerçek şehid sayısı 180 bin”
Gül, açıklamasında soykırımcı İsrail’in şu ana kadar 180 bin Filistinliyi şehit ettiğini belirterek, “7 Ekim tarihinden itibaren bugüne kadar İsrail, siyonizm Gazze’de yaklaşık 180 bin kardeşimin şehid edilmesine neden olmuştur. Her ne kadar Birleşmiş Milletler kaynaklarında bu rakamın 30 bin, 40 bin göstermiş olmasına rağmen dünyaca ünlü bir derginin araştırmasına göre 180 bin Filistinli kardeşimiz şehit edilmiştir. Ağırlıklı olarak sivil olan bu kardeşlerimiz 40 bin, 50 bin civarında çocuk, kundakta bebek, kadın olmak üzere bu sayıyı oluşturmaktadır. Tabi bu vahşete soykırıma devam eden İsrail Gazze’yi ele geçiremeyince daha da hırçınlaşarak katliamlarına yeni katliamlar ekleyerek devam etmiştir. Bizler bütün dünyada israil’e karşı her ne kadar kınama, her ne kadar eylemler, mitingler düzenlemiş olsak da ve etkisi hissedilebilir boyutta boykotlar düzenlemiş olsak da İsrail’in bu zulmüne maalesef engel olamadık” diye konuştu.

“Bölgedeki ülkeler İsrail’in ciddi tehdidi altında”
“Eğer İsrail durdurulamazsa, bu saldırılarına, katliamlarına devam ederse bölgedeki bütün ülkeler çok ciddi bir tehdit altında olmaya devam edecektir” diyen Gül, “İsrail’in bu hırçınlığına karşı Müslümanların ve bütün insanlığın tek yürek olması gerekiyor. Aksi takdirde bu ateş diğer ülkelere de sıçrayacak ve ve bu ateş diğer ülkelerdeki mazlumların da şehid edilmesine, kanına sebep olacaktır. Bölge ülkeleri artık İsrail’e karşı bir ittifak yapmak zorundadır. İsrail’e haddi bir an evvel bildirilmelidir. Bizler hükümetimizin İsrail’e karşı atacağı tüm adımlarının arkasında durcağımızı açıkça ifade ediyoruz.Tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşların bu konuda tek yürek olması gerekmektedir.Bir an evvel siyonizmin anlayacağı dilden cevap vermemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı

“İçimizdeki bu işbirlikçi kafalara sesleniyoruz”
Haniye için Türkiye’de ilan edilen 1 günlük milli yası eleştirenlere de tepki gösteren Gül, şöyle konuştu; “Dün Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizde 1 günlük milli yas ilan etti. Ülkemizdeki bir takım işbirlikçi çevreler ilan edilen yas ile alakalı eleştirmelerini ve değerlendirmelerini ortaya koydular. İçimizdeki bu işbirlikçi kafalara buradan sesleniyoruz; Çanakkale şehitliğine gittiklerinde şehitlerimizin mezar taşlarının üzerindeki künyelerine bir baksınlar Gazze’den, Kudüs’ten, Batı Şeria’dan Kurtuluş Savaşı’na gelip mücadele eden kardeşlerimizi orada göreceklerdir. Dolayısıyla bu içimizdeki işbirlikçi kafalara 180 bin kardeşimizin şehit edilmesine karşı gösterdikleri duyarsızlıktan dolayı da onları kınıyoruz”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.