Yeniden Refah’tan TBMM’ye soru önergesi: ‘Kadrolu işçiler, mühendislik kadrosuna alınsın!

Yeniden Refah’tan TBMM’ye soru önergesi: ‘Kadrolu işçiler, mühendislik kadrosuna alınsın!
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi, TBMM’ye sunduğu yazılı soru önergesi hakkında, “Kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda çalışan kadrolu işçilerin, mühendislik fakültesini bitirdikten sonra mühendislik kadrosuna geçirilmesine ilişkin yazılı soru önergesi Genel Başkan Yardımcımız ve İstanbul Milletvekilimiz Doğan Bekin tarafından TBMM’ye sunulmuştur” açıklamasını yaptı.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın cevaplaması isteğiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

Doğan Bekin tarafından sunulan önergede, “Kamu Kurumları ve Kamu İktisadi Teşebbüsünde (KİT) çalışan mühendisler, 2015 yılından itibaren, çeşitli gerekçelerle iş sözleşmesine dayalı olarak 4857 sayılı İş Kanununa tabi personel olarak alınmaktadır. T.C. Devlet Demiryolları, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, TEİAŞ, MSB’na bağlı TSK fabrikaları gibi kamu kurumlarında hâlihazırda işçi statüsünde kadrolu çalışan işçiler arasında daha sonra mühendislik fakültelerinden mezun olanların, çeşitli nedenler ile intibakları yapılmadığı ve ‘İşçi Mühendislik’ kadrolarına alınmadığına ilişkin bilgiler tarafımıza ulaşmıştır.” ifadeleri yer aldı.

Milletvekili Bekin’in Bakan Vedat Işıkhan’ın cevaplaması üzere TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu sorular yer aldı;

1- 2015 yılı itibariyle Kamu ve KİT kurumlarında işçi mühendis kadrosuna alım olduğu halde ihtisas alanı dışında çalışan işçiler, işçi mühendis kadrosuna neden alınmamaktadır?
2- Mühendislik diplomasına sahip olan hâlihazırda çalışan işçilerin, işçi mühendislik kadrosuna geçirilmesi için intibak çalışması yapmayı planlıyor musunuz?
3- 2024 yılı itibariyle kamu kurumlarında kaç tane mühendis ihtisas alanı dışında, düz işçi kadrosunda çalışmaktadır?
4- Kendi ihtisas dalı dışında çalışan mühendislerin, işçi mühendis kadrosuna alınması için planlanan bir çalışmalarınız var mıdır?
5- Kamu kurumlarında, ihtisas alanı dışında çalışan mühendislerin yaşadıkları mağduriyetleri gidermek için yapılacak olan yasal bir düzenleme var mıdır?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.