Hastane personelinden milyonluk vurgun! Depodan çalıp, özel hastanelere satmışlar…

Hastane personelinden milyonluk vurgun! Depodan çalıp, özel hastanelere satmışlar…
Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Anjiyografi ünitesinde personel, tekniker ve hekimlerden oluşan grubun büyük bir yolsuzluğa karıştığı iddia edildi. Her hasta için kullanılmayan ve değeri en az 100 bin TL’yi bulan malzemenin fatura edildiği, akabinde bu malzemelerin depodan çalınarak özel hastanelere ve yurt dışına satıldığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında hastaneye gece vakti yapılan baskında gizli depolarda milyonlarca liralık malzemenin saklandığı ortaya çıktı.

Kamuda tasarruf tedbirlerinin art arda atıldığı bir dönemde Şanlıurfa’nın en kapsamlı hastanelerinden birinde yaşanan olay gündeme bomba gibi düştü.

Devletten çalıp özel hastanelere satmışlar!
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anjiyografi ünitesinde görev yapan personel, tekniker ve hekimlerden oluşan bir grubun büyük bir yolsuzluğa bulaştığı öne sürüldü. Hastaneden gelen ihbarlar sonrasında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan gizli bir soruşturmada, anjiyografi ünitesine giren her hastaya kullanılmayan ve değeri hasta başına en az 100 bin TL’yi bulan malzeme fatura edildiği, sonra bu malzemelerin depodan çalınarak özel hastanelere ve yurtdışına satıldığı tespit edildi.

Hastaneye gece baskını!
Soruşturma kapsamında hastaneye gece vakti yapılan baskında gizli depolarda milyonlarca liralık malzemenin saklandığı, bu malzemelerin depo kayıtlarında görülmediği belirlenirken malzemelerin olayla hiçbir ilgisi olmayan 30’a yakın doktora fatura edildiği ortaya çıktı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.