SON DAKİKA | İstanbul Valiliğinden yasak kararı!

SON DAKİKA | İstanbul Valiliğinden yasak kararı!
Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-

İstanbul Valiliği, yangın tehdidine karşı kentte ormanlık alanlara girişlerin 10 Haziran 2024-15 Ekim 2024 tarihleri arasında kısıtlandığını duyurdu.

İstanbul Valiliği, 10 Haziran ile 15 Ekim 2024 tarihleri arasından ormanlık alanlarda mangal yapma, tüp kullanma, nargile ve her türlü ateş yakmanın yasaklandığını açıkladı.

Yürüyüş ve spor serbest!
Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre; İstanbul sınırları dahilinde yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbest olacak.

Belirtilen alanların dışındaki ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yapmak yasaklandı.

Anız, tarla temizliği gibi nedenlerle ateş yakılamayacak
Orman Yasası’nın 31 ve 32’nci maddesi kapsamında olan köy ve mahalleler başta olmak üzere orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köy ve mahallelerde anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliği gibi nedenlerle ağaç, dal ve türlü bitki örtüsü yakılamayacak.

Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşların, orman alanlarını etkileme riski bulunan faaliyetleri öncesinde önleyici bütün tedbirleri eksiksiz almaları gerekecek. Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar, enerji hatlarının, özellikle ormanlık alanlardan geçen bölümlerinde gerekli bakımlar yapılacak, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacak.

Tüm belediyeler orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracak.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.