Ali Yüksel TBMM’de gurbetçilerin sorunlarını dile getirdi!

Ali Yüksel TBMM’de gurbetçilerin sorunlarını dile getirdi!
Yayınlama: 14.07.2023
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, TBMM’de yaptığı açıklamada yurtdışında yaşayan Türklerin talep ve beklentilerini anlattı.

Yurtdışında yaşayan vatandaşların, askerlik bedellerinin yükseltilmesi nedeniyle gençlerin bunu ödeyemeyeceğini düşünüp Türk vatandaşlığından ayrılmak zorunda kaldığını belirten Ali Yüksel, askerlik bedelinin makul seviyelere indirilmesini istedi.

 

Telefon kayıt ücretlerini eleştirdi

Ali Yüksel TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada telefon IMEI konusuna da değindi gelen zamlarla beraber kayıt ücretlerindeki artışı doğru bulmadıklarını iletirken “Maaşlara zam yaparken aynı nispette mi arttırdık?” ifadelerini kullandı.

Ali Yüksel’in meclis kürsüsünden yaptığı konuşma şöyle:

“Askerlik bedellerinin aşırı yükseltilmesi nedeniyle ödeyemeyeceğini düşünerek Türk vatandaşlığından ayrılıyor ve bağlarını kesiyorlar. Bu değerli varlıklarımızı kaybediyoruz öyleyse bedellerin makul seviyelere indirilmesi gerekir.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız Türkiye’den emekli olunca yurtdışında çalışamıyor.

Yurtdışında yaşayan insanlarımıza seçme hakkı verildi. Bu güzel bir adım. Milyonları aşan oy sahiplerine seçilme hakkı da verilmeli oy sayısı nispetinde yurt dışı da bir seçim bölgesi olarak kabul edilmeli yeterli sayıda vatandaşımızın milletvekili seçilme hakkı gerçekleştirilmeli.

Memleketimize gelen gurbetçilerin sadece acillerde değil hastanelerde de tedavi görebilmeleri sağlanmalı.

2 bin lira olan IMEI kayır parası önce 6 bin lira oluyor. Sonra 20 bin lira oluyor. Biz bunu anlayamadık. Maaşlara zam yaparken aynı nispette mi arttırdık?”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.