Cenk Tosun: Avusturya ile görülecek hesabımız var, o maç bize çok koydu!

Cenk Tosun: Avusturya ile görülecek hesabımız var, o maç bize çok koydu!
Yayınlama: 27.06.2024
A+
A-

Türkiye A Milli Takımı, Çekya’y1 2-1 yenerek, EURO 2024’te ilk 16’ya yükseldi. Maçtan sonra, TRT 1 yayınında değerlendirmelerde bulunan ikinci golümüzün sahibi Cenk Tosun, “Bu mutluluğu anlatmak kolay değil. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bu daha her şeyin başlangıcı. Golüm için çok mutluyum. Ben bunu hayal ediyordum. Biz takım arasında konuştuk. Bizim kursağımızda kalan bir yenilgi vardı Avusturya’yla ilgili. Şimdi tam zamanı. Taraftarlarımız muhteşem. Sanki turnuva Türkiye’de oynanıyor. Golü atmayı çok istiyordum, 85 milyon arkanızda, golü atıyorsunuz ve bütün bir milleti sevindiriyorsunuz. Bu sevinçle ağladım. Bundan sonra sırada Avusturya var.” dedi.

Avusturya maçı hakkındaki düşüncelerini de dile getiren Cenk Tosun, “Bu maçta çok iddialıyız. O maç (Türkiye’nin 6-0 yenildiği Avusturya hazırlık maçı) bize çok koydu. Rövanşı alacağız, buna inanıyoruz. Teknik Direktörümüz Montella bana süre verdiğinde en iyisini yapmak için elimden geleni ortaya koyuyorum, bu maçta da koyacağım. diye konuştu.

EURO 2024 F Grubu’nda son maçlar oynandı. A Milli Takımımız Çekya’yı 2-1 yenerek. Ay yıldızlılar, Hakan Çalhanoğlu’nun 51. dakikada attığı golle öne geçti. Çekya, 67’de Soucek ile yanıt verdi. Cenk Tosun, 90+4’te attığı golle ay yıldızlıları galibiyete götürdü.

Mücadele 2-1 sona erdi. Puanını 6 yapan A Milli Takım son 16’ya yükseldi.

Maçın ardından Milli Takım oyuncusu Cenk Tosun, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Barış Alper Yılmaz ve Mert Müldür açıklamalarda bulundu.

 

Merih Demiral ise açıklamasında; “Çok zor bir maçtı ama kazanmasını bildik. Çok mücadele verdik sahada. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, sahaya karakter koydular. Gerekli mücadeleyi, karakteri gösterdik. Çok mutluyuz. İnşallah yolumuza emin adımlarla devam ederiz. Maç maç gidiyoruz. Avusturya formda bir takım. Elimizden geleni yapacağız. İnşallah güzel sonuç alırız.” sözlerini sarfetti.

MERT MÜLDÜR: “MERT’E YAPILAN YÜZDE YÜZ FAUL”

Mert Müldür maçın ardından; “Hep birlikte çok iyi mücadele gösterdik. Bu tarz takımlara karşı geçmişte çok zorlandık. Biz çok hırslıyız. Avusturya’yla eşleşmek istiyorduk. Hazırlık maçının rövanşını almak istiyoruz. Kaleci topu iki eliyle tuttu, daha sonra bir müdahale var. Benim hissiyatım yüzde yüz faul ama hakem vermedi. Biz de hakeme rağmen yenmesini bildik.” ifadelerini kullandı.

Barış Alper Yılmaz maçın ardından; “Ben takıma elimden geldiğince faydalı olmak istiyorum. Çok mutluyum. Tek hedefimiz gruptan çıkmaktı. Şimdi adım adım ilerleyeceğiz. İnşallah o maçı da kazanacağız. Taraftarımız olmasa belki bu kadar ilerleyemezdik. Çalışarak buralara geldim. Bu işin sırrı çalışmak.” dedi.

Kaan Ayhan maç sonrasında; “Daha turnuvanın sonuna gelmedik. Daha işimiz var. Olumsuz şeyler de vardı. Onların analizini yapmamız gerek. Bugün takım gereken mücadeleyi gösterdi. Psikolojik açıdan 1-1’den sonra baskı vardı. Önemli olan böyle zor durumlarda düşmemek oyundan kopmamak. Belki kolay bir süreç geçirmedi aslında ilk 3 maçta ama Cenk’i ayrıca tebrik ediyorum. Hazır oyuncular sonradan girip oyunu değiştirebiliyor. Benim yapıma orta saha daha uygun. İnşallah faydamız olur ve böyle devam eder.” sözlerini sarfetti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.