Cumhur İttifakı bitiyor mu? Devlet Bahçeli ne demek istedi? Restine rest!

Cumhur İttifakı bitiyor mu? Devlet Bahçeli ne demek istedi? Restine rest!
Yayınlama: 13.06.2024
A+
A-

Cumhur İttifakı bitiyor mu? MHP Lideri Devlet Bahçeli, rest mi çekti? Cumhur İttifakı’nın iki büyük ortağı Ak Parti ile MHP’nin ilişkileri ne durumda? Sinan Ateş cinayetiyle ilgili gelişmeler ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamaları sonrası durum ne? Ömer Çelik, “Cumhur İttifakı’na devam” mesajı verdi ama… Ankara Kulisleri’nde her iki partide de, Cumhur İttifakı devam mı, tamam mı tartışmasının yaşandığı iddiaları öne çıkıyor.

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Habertürk yayınında Cumhur İttifakı’nı var eden sebeplere dikkat çekerek, ittifakın devam edeceğini söyledi ama…

MHP ile AK Parti arasındaki iplerin gerilmesine neden olan görüşmelerin yankıları sürerken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Sinan Ateş cinayetiyle ilgili açıklaması gerginliği had safhaya çıkardı.

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin soruya Tunç, “1 Temmuz’dan itibaren de deliller mahkemede tartışılacak, bağımsız ve tarafsız yargımız bu konuda adaleti tecelli ettirecektir” şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayşe Ateş ile görüşmesi ve ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan açıklama sonrası gözlerin çevrildiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den sert bir değerlendirme geldi.

Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel’in görüşmesi öncesi yaptığı yüzüklü paylaşım büyük ses getirmişti.

DEVLET BAHÇELİ’DEN HODRİ MEYDAN!

Normalleşme adımlarının önünde kendilerini engel olarak görenlere “Hodri meydan” diyen Bahçeli, “Bu kapsamda siparişi yapılan normalleşme ve yumuşama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde şayet Milliyetçi Hareket Partisi bariyer olarak telakki ve tarif ediliyorsa bu konuda da geniş bir ittifak husule gelmişse, bize düşen sorumluluk ülkemiz ve milletimiz uğruna her türlü fedakarlığı göze almak, gereğini ise gönül huzuruyla yapmaktır” sözleriyle Cumhur İttifakı’nın dağılabileceğini ima etti.

Açıklamasında isim vermeden Sinan Ateş’in eşine de göndermede bulunan Bahçeli, “İddianamesi hazırlanan bir cinayet davası üzerinden de Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e yönelik itibar suikastının yaygınlaşması, bu suikasta refakat eden kimi isimlerin sürekli parlatılması, dahası kapı kapı gezdirilmesi, ekran ekran dolaştırılması, bir hak ve hukuk arayışından öte iç huzur ve barış ortamını zehirlemeye tam teşebbüstür. Milliyetçi Hareket Partisi mezkûr davanın 1 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak duruşmasında mutlaka hazır bulunacak, karanlık oyunlarla ve bu oyunların figüranlarıyla Türk yargısının huzurunda hesaplaşacaktır” dedi.

Bahçeli’nin bu sözleri sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ülkemizi karşı karşıya olduğu tehlikelerden korumak ve geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için kurulan Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için Cumhur İttifakı olarak, ülkemizi geleceğe taşımak ve milletimize hizmet etmek noktasında güçlü siyasetlere imza atmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı gibi bu konudaki irademiz tamdır” ifadelerine yer verdi.

ÖZGÜR ÖZEL DE TOPA GİRDİ!

Kulislerde, Cumhur İttifakı’nan geleceği tartışılırken topa, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ak Parti’de ve CHP’de iki görüşme gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel de girdi.

Devlet Bahçeli’yi Türkiye İttifakı’na davet eden Özel “Memleketi bu hale getirip suç ortağını bize doğru itmesinler. Bu sorunlar ya çözsünler ya bıraksınlar biz çözeriz” dedi. Ben Bahçeli’ye de bir davette bulunayım. Bahçeli ittifakından memnun değilse gelsin bizim ittifakımıza katılabilir. Gelsin Türkiye ittifakına katılsın. Bu krizi yaratan AKP ve kendilerinin birlikteliğinin sorumluluğundan kaçmayıp emekçilere ve emeklilere sahip çıkacak bir mücadeleye varsa gelsin Türkiye ittifakına katılsın. Kimse bize ittifak falan önermesin. Bugünün sorumluları bunun sorumluluğunu taşıtacak. Sayın Bahçeli, şöyle bir kolaycılık yapmasın. Memleketi bu hale getirip suç ortağını bize doğru itmesinler. Bu sorunlar ya çözsünler ya bıraksınlar biz çözeriz.”

ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’E YÜKLENDİ: NEZAKETSİZLİK!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına sert tepki gösterdi:

“Cumhur İttifakı bileşenlerine “suç ortağı” demesi ise siyasi nezaket atmosferine yakışmayan saygısız bir siyasi saldırganlıktır. Özel’in Cumhurbaşkanımızın iade-i ziyareti sonrasında bu şekilde yakışıksız bir açıklama yapmasını, yürüttüğü siyasete dönük olarak CHP içinde meydana gelen rahatsızlıkları giderme çabası olarak görüyoruz!”

İTTİFAK KİME KAZANDIRIYOR, KİME KAYBETTİRİYOR?

Ankara Kulislerinde, Cumhur İttifakı’nın hem Ak Partililer, hem de MHP’liler arasında tartışıldığı konuşuluyor.

Ak Parti kurmaylarının, MHP ile ittifakın son yerel seçimde kaybettirdiği ve kazandırdığı yerler üzerinden yaptıkları analizlerde, MHP ile ittifakın eskisi kadar cazip olmadığı yorumlarının öne çıktığı belirtiliyor.

MHP’de ise, CHP ile yumuşama sürecinde MHP’nin sık sık gündeme gelmesinden ve partinin CHP’liler tarafından her geçen gün artan tempoda hedef alınmasından duyulan rahatsızlığın öne çıktığı ifade ediliyor.

SABAH YAZARI OKAN  MÜDERRİSOĞLU’NDAN İLGİNÇ YAZI: DEVLET BAHÇELİ REST ÇEKTİ!

İktidara en yakın Gazete olan Sabah’ın Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu da, konuya ilişkin yazısında, Devlet Bahçeli’nin rahatsızlığına dikkat çekti.

Okan Müderrisoğlu’nun yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Görünen o ki, Sn. Bahçeli, siyasetteki yumuşama temaslarında sınırların net çizilmesini istemekte. Sinan Ateş cinayetinin, Ülkü Ocakları’nı kriminalleştirme hamlesine dönüştürülmek istendiğini açıkça hissettirmekte ve “rest” çekmektedir. Bu da demek oluyor ki… Mahkeme başladığında kamuoyunu şaşırtacak bilgi ve belgelerin MHP kanadı aracılığıyla gün yüzüne çıkarılması söz konusu olacaktır. Aksi takdirde, “Muarızlarımız şunu öne sürdü ama ispat edemedi” tarzı bir pozisyonlanma ikna edici değer kazanamayacaktır. Cumhur İttifakı’na gelince… “Ayrılsak da beraberiz” çağrışımı yapan cümleler, MHP kurmay aklının hayli uçlara gittiği izlenimini uyandırmaktadır.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.