Erbakan’dan ‘Instagram’ kararına destek: ‘Sosyal medya platformları Siyonizm’in kontrolünde!’

Erbakan’dan ‘Instagram’ kararına destek: ‘Sosyal medya platformları Siyonizm’in kontrolünde!’
Yayınlama: 04.08.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan  Instagram’a erişim kararına destek geldi. Erbakan, “Sosyal medya platformları maalesef Siyonizm’in kontrolünde. Kendileri insan haklarından, hatta hayvan haklarından dem vururken bir balinanın, bir yunusun ölmesine çok büyük olaylar yaparken ki elbette ki hiçbir hayvanla ölmesin. Orada yüz binlerce kadın, çocuk, yaşlı, engelli katlediliyor. Buna karşı bir tepki konulduğu zaman da bunun kısıtlama yoluna gidiyorlar. Orada yüz binlerce kadın, çocuk, yaşlı, engelli katlediliyor. Buna karşı bir tepki konulduğu zaman da bunun kısıtlama yoluna gidiyorlar. Biz de tabii ki Instagram’ın yapmış olduğu uygulamayı asla onaylamıyoruz ve asla kabul etmiyoruz. Çifte standartçı ikiyüzlü bir uygulama…” dedi.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, İsrail tarafından şehit edilen Hamas lideri İsmail Haniye’nin cenazesine katılmak üzere gittiği Katar’dan gelerek partisinin Aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

‘Haniye için ‘Milli Yas’ kararı doğru bir karardı’

Erbakan Hamas lideri İsmail Haniye için Milli Yas ilan edilmesi kararını olumlu bulduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Bilindiği üzere birkaç gün önce çok menfur bir hadise yaşadık. Gerçekten de acımız çok büyük bebek ve çocuk katili terörist rejim hain bir saldırıyla Filistin davasının kahramanlarından büyük Mücahit Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye‘yi şehit etti. Biz de heyetimizle birlikte Katar’da biliyorsunuz cenaze namazı kılındı. Biz de heyetimizle birlikte hazır bulunduk ve tabii ki başta aile bireyleri olmak üzere eşi ve çocukları olmak üzere baş sağlığı dileklerimizi taziyelerimizi ilettik. Katar’da 1 buçuk gün bulunduk ve orada İslam aleminin her köşesinden gelen önde gelen isimlerle de sohbet etme hasbıhal etme imkanı bir araya gelme imkanı bulduk. Erbakan hocamız çok iyi tanıyorlar, çok iyi biliyorlar ve kendisinin Filistin davası için yaptığı mücadeleyi Siyonizm’e karşı yaptığı mücadeleyi asla unutmayacaklarını bir kez daha ifade ettiler. Allah’ın izniyle Kudüs ve Mescidi Aksa bir gün mutlaka özgürlüğüne kavuşacak ve zalimler Siyonizm mutlaka mağlup olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı İsmail’in Haniye’nin şehit edilmesi ile ilgili olarak Milli Yas ilan etmesi, yurt dışı temsilciliklerimizde ve Türkiye’mizde, kurumlarda bayrakların yarıya indirilmesi son derece olumlu bir adımdır. Bundan dolayı kendilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

‘Kürecik Radar Üssü’nü artık bir an evvel kapatalım’

İsrail Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’ye yönelik haddi aşan sözlerini sert bir şekilde kınadıklarını belirten Erbakan, “Bununla birlikte Malatya Kürecik Üssü’nün kapatılması gerektiğini yeniden ifade etmek isterim. Malatya Kürecik üssü bilgileri doğrudan İsrail’de paylaşmıyor ama Nato üyeleri olan Amerika ve İngiltere ile paylaşıyor. Amerika ve İngiltere’nin en önemli görevi de zaten aldığı bu bilgileri hemen anında İsrail’le paylaşmak. Anlık olarak Amerika ve İsrail’e Amerika ve İngiltere’ye giden bilgiler İsrail’de paylaşılıyor ve biz bu bebek katili çocuk katili hainlerin, Siyonistlerin, teröristlerin korunmasına, füze kalkanına, kendi şeyi kadınıyla alınan toprağımızdaki vatan toprağımızdaki burada radar üssüyle destek oluyoruz. Madem doğrudan fiilen oradaki kardeşlerimizi kurtaramıyoruz, en azından bu alçak katillere destek olan bu Kürecik Radar Üssü’nü kapatmamız gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Emekli zammını müjdeymiş gibi sunmaları büyük gaflet’

‘Emeklilerimizin derdiyle dertlenmeye ve onlarla yakından ilgilenmeye devam ediyoruz.’ diyen Erbakan, ülkeye uzun yıllar hizmet vermiş emekliler Ak Parti iktidarı tarafından unutulduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Sürekli olarak hemen hemen her konuşmamızda yıllarını bu ülkeye hizmet için vermiş olan ve yaşlılığın da en azından rahat ve konforlu bir hayatı hak eden bu emeklilerimizin derdiyle dertten de sorularınızı dile getirmeye de devam edeceğiz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu araştırmasına göre, Temmuz ayında açlık sınırı ‘20 bin 776 liraya’, yoksulluk sınırı  ‘62 bin 302 liraya’ yükseldi.  4 kişilik bir ailenin yoksul olmaması için, temel ihtiyacını kimseye muhtaç olmadan kendisinin karşılayabilmesi için, hayatını sürdürebilmesi için 62 bin lira para lazım. 5 kişilik aile olursa 75 bin TL para lazım lazım. Sadece temel ihtiyaçları karşılayıp, kimseye muhtaç olmadan hayatınızı idame ettirebilmek için. Böyle bir ortamda açlık sınırının çok altındaki maaşlarla adeta süründüren emeklilerimizin en düşük maaş alanları 12 bin 500 liralık bir maaşa layık görüldü. İsmini vermeyelim dondurma ve pastane işi yapan bir zincir dondurmanın kilosunu 1000 TL’ye satmaya başladı. 1000 TL’ye dondurma satılan bir ülkede 12 bin 500 lirayla geçineceksin. Bırakınız dondurmayı domatesin limonun kilosunu 70 -80 TL’ye satıyorlar. Bir karpuz almaya kalksanız 300- 400 lira tutuyor. Böyle bir ortamda, yıllarını bu ülkeye vermiş insanlar ayda 12 bin 500 TL’ye geçinecekler.  Açlık sınırının 20 bin TL’nin üzerinde olduğu, yoksulluk sınırının 62 bin liranın üzerinde olduğu bir ülkede 12 bin 500 TL ile nasıl geçineceksiniz. ‘En düşük emekli aylığının mutlaka asgari ücrete endekslenmesi gerekir’ ve ‘bu asgari ücretle temmuzda mutlaka artırılması gerekir’ çağrılarımıza kulak tıkayan iktidar hem bunu endekslemedi hem de asgari ücreti arttırmadı. Efendim yüzde 25 oranında iyileştirme yaptınız ama taban fiyat zaten sembolik bir rakam. 10 bin TL’ye yüzde 25 iyileştirme yapsanız ne olacak, yüzde 50 yapsanız ne olacak. Açlık sınırı ve yoksulluk sınırı ortada. ‘10 bin lirayı 12 bin 500 lira yaptık’ diye aslında insanın sıkılması çekilmesi üzülmesi lazım. Bunu ifade ederken bunu birden bir müjdeymiş gibi açıklamaları da büyük bir gaflet” dedi.

‘Emeklilerimiz AK Parti iktidarı döneminde 249 simit 914 bardak çay kaybetti’

22 yıllık AK Parti iktidarı döneminde emeklilerin 249 simit kaybettiğini ifade eden Erbakan, “Emeklilerimizin 2002’de aldıkları maaş 216 liraydı. 216 liralık emekli maaşıyla tanesi 20 kuruş olan simitlerden emekli 1082 tane alabiliyordu bir aylık maaşıyla. Bugün şimdi 12 bin 500 lira olan maaşıyla, en düşük emekli aylığıyla sadece 833 simit alabiliyor. Yani 250 tane simidini Ak Parti iktidarı döneminde kaybetti. Benzer hesaplamayı çay-simit hesabının diğer ayağı olan çay noktasında da yapacak olursak, emeklimiz Ak Parti iktidarı döneminde 22 senede aylık bazda 914 bardak çay kaybetti. 216 lira emekli maaşı alan emekliler 2002’de 2 bin 164 bardak çay içiyordu. Bugün tanesi 10 lira bir bardak çay bulabilen emekliler, maaşıyla 1250 bardak çay içebiliyor. 2 bin 164 bardak çaydan 1250 bardak çaya düşmüşüz. Simit hesabıyla iktidara gelen ve bu tabloyu değiştireceğini, düzelteceğini iddia edenlerin üzülerek ifade ediyorum 22 sene sonunda Türkiye’yi getirdikleri nokta. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre 2002’de emekli tanesi kuruş olan ekmekler maaşıyla 1082 adet alabiliyordu, bugün 12 bin 500 lirayla ile 1041 adet ekmek alabiliyor. 41 tane de aylık fazla ekmeğini kaybetmiş, alabildiği et miktarı 24 kilodan 20 kiloya düşmüş. Emeklinin alım gücü azalmış erimiş, büyümeden hiçbir fay alamamış, tam tersine daha mevcut hali bile kötüye gitmiş. Bugün bütün Türkiye başta emeklilerimiz, emekçilerimiz olmak üzere çok kısa bir koalisyon döneminde dahi emeklinin emekçinin yüzünü güldüren, bu alanda dünya şampiyonu olan 54’üncü Hükümet dönemini, milli görüş ekonomi politikasını adeta mumla arıyor, büyük bir hasretle ve özlemle bekliyor.  Yeniden Refah Partisi olarak Milli Görüş ruhuyla iktidara geleceğiz ve ilk işimiz Allah’ın izniyle paylaşımda adaleti sağlayıp, emeklinin yüzünü güldürmek olacak inşallah” şeklinde konuştu.

 

Savurganlık hız kesmiyor: 370 milyonluk yolu tamamlamak için 11 milyarlık ihale!

Emekliler, dar gelirliler perişan haldeyken bir taraftan İktidarın savurganlığa devam ettiğini belirten Erbakan, “Cenabı Allah’tan gelene sabretmek şükretmek gerekir evet doğru ama bir yanda kaynaklar bir avuç imtiyazlıya giderken, israfa giderken, faize giderken diğer taraftan siz milyonlarca dar gelirliye ‘sabredin şükredin’ derseniz bu elbetteki olmaz. Önce haksızlığın adaletsizliğin giderilmesi, paylaşımda adaletin sağlanması lazım ondan sonra tabii ki Cenabı Allah verdiğine şükredeğiz. Bakınız Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptırdığı ve 2022’de bitmesi gereken  ‘Antalya Gazipaşa Bölge Hududu’ yolunun yapımı için 2017’de 369 milyon 997 bin lira ödendi.  Ancak yol bitmeyince  bu yıl “İkmal’’ ihalesi yapıldı. Maliyet ise tam  “11 milyar 562 milyon 913 bin TL” oldu… Aradan geçen 7 yılda maliyet 31 katına çıktı…!! KÖİ kapsamında bu yıl 162 milyar liralık garanti ödemesi alacak 20 inşaat firmasından 8’inin 2023 yılında hiç vergi vermediği ortaya çıktı… Bazı firmalar hem 2022’de hem 2023’de hiç vergi ödemedi… Bu konuyla ilgili muhalefetin Meclis’te sunduğu araştırma önerisi de iktidar kanadının oylarıyla reddedildi… Bu bir Ak Parti klasiğidir. Emekliye, dar gelirliye YOK ama imtiyazlılara ÇOK…” dedi.

‘Bu son derece samimiyetsiz ve çifte standartçı bir uygulama’

İktidarın muhalefet belediyelerinden SGK borçlarını tahsil edilmesi tartışmalarına ilişkin de konuşan Erbakan, “Türkiye’nin yüzde yetmişlik bölümünde belediyeleri kaybettikleri noktada akıllarına SGK borçlarını tahsil etmek geldi. Belediyelerin SGK‘ya borcu var bunu tahsil edecek peki 20 seneden beri bu belediyeler Ak Parti’de iken neden aklınıza gelmedi? Ak partili belediyelerinizin yaptığı borçlar bunlar? 20 yıl boyunca yaptığınız bu borçları tahsil etmediniz şimdi belediyeleri kaybedince bunları tahsil etmek aklınıza geldi. Bu son derece samimiyetsiz ve çiftte standartçı bir uygulama! Bu muhalefet partili belediyeleri çalıştırmamak, elini kolunu bağlamak, kilitlemek ve böylece hem muhalefet partilerine hem de o bölgelerde o partilere oy vermiş olan seçmeni, halkı cezalandırmak demektir! Siz belediyenin elini kolunu bağlayıp hizmet yaptırmadığınız zaman bunların en zararlı çıkacak o bölgedeki halk olacaktır.” şeklinde konuştu.

Fındık fiyatlarına tepki: İktidarın üretici diye bir derdi yok!

TMO’nun açıkladığı fındık fiyatlarına da tepki gösteren Erbakan,  “Bir AK PARTİ klasiği daha yaşadık… Üreticileri yok sayan, üreticilerin son derece makul mütevazi talebi olan 165 TL’yi dahi kendilerine çok gören bir anlayışla fındık fiyatını Toprak Mahsulleri Ofisi 135 TL olarak açıkladı. Bunun manası milyonlarca fındıktan geçinen insanımızın; enflasyona ve iki tanesi yabancı üç tane firmaya ezdirilmesi manasını taşır. Üç tane dev firma uygun fiyatla fındığı toplasın daha çok kar etsin ve böylece üretici ezilsin bunun manası bu… Biz Yeniden Refah Partisi olarak fındığın bu sene en azından 200 TL taban fiyatı olması gerektiğini ifade ettik ve iktidara dedik ki; ‘üreticiyi üç tane firmaya ezdirmeyin, enflasyona ezdirmeyin ve Erbakan hocamızın 54. Hükümet döneminde fındığa yaptığı muazzam artışa hatırlayın, buna göre hareket edin’ dedik ama maalesef dinlemediler. Aynen Yaş Çay fiyatında olduğu gibi Buğday ve Arpa hububat fiyatında olduğu gibi fındık fiyatında da Üretici diye emekçi diye çiftçi diye köylü diye bir dertlerin olmadığını maalesef ortaya koymuş oldular.”

Sosyal medya platformları Siyonizm’in kontrolünde!

Bir gazetecinin sorusu üzerine BTK tarafından Instagram’a getirilen erişim engelini desteklediklerini belirten Erbakan, “Tabii Instagram’ın kapatılması bizim her zaman söylediğimiz bu sosyal medya platformları maalesef Siyonizm’in kontrolünde. Kendileri insan haklarından, hatta hayvan haklarından dem vururken bir balinanın, bir yunusun ölmesine çok büyük olaylar yaparken ki elbette ki hiçbir hayvan da ölmesin. Orada yüz binlerce kadın, çocuk, yaşlı, engelli katlediliyor. Buna karşı bir tepki konulduğu zaman da bunun kısıtlama yoluna gidiyorlar. Tabii ki aslında kendi sosyal medya platformlarımızı kurmamız, aynen bankacılık ve finans sistemimiz gibi bunları da oluşturmamız lazım. Bu olmadan, onlara mahkumken, onlara bağlıyken ve bağımlıyken sosyal medyayı kapatıyorsunuz ‘nereye kadar kapatacaksınız.’ Bir yerden sonra açıyorsunuz. Onlar da bu yaptıklarını yapmaya devam ediyorlar. Ancak tabii ki ikiyüzlü, çifte standartçı yüzlerini açık bir şekilde ortaya koyan bir olaydır. Biz de tabii ki Instagram’ın yapmış olduğu uygulamayı asla onaylamıyoruz ve asla kabul etmiyoruz. Çifte standartçı İkiyüzlü bir uygulama olduğunu ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.