İşte Meclis’te Milli Görüş’ü temsil edecek kadro!

İşte Meclis’te Milli Görüş’ü temsil edecek kadro!
Yayınlama: 18.05.2023
A+
A-

14 Mayıs 2023 Milletvekilliği seçimine kendi logosu ve adaylarıyla katılan Yeniden Refah Partisi TBMM’ye 5 milletvekili gönderecek.

Milli Nizam

İlk seçiminde 1 milyon 514 bin 347 seçmenin tercihiyle yüzde 2,85 oy oranına ulaşan Dr. Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, 5 milletvekili çıkararak tarihi bir başarıya imza attı.

İstanbul, Konya ve Kocaeli’de önemli başarılara imza atan Yeniden Refah Partisi’nin TBMM’ye göndereceği vekiller; Muhammed Ali Fatih Erbakan, Doğan Bekin, Suat Pamukçu, Mehmet Aşıla ve Ali Yüksel oldu.

İşte Milli Görüş’ü TBMM’de temsil edecek kadro ve özgeçmişleri

Muhammed Fatih Erbakan – İstanbul Milletvekili

1 Ocak 1979 tarihinde doğan Dr. Fatih Erbakan, Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 3. çocuğudur.
Muhammed Ali Fatih Erbakan, ortaokul eğitimini Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda tamamlamıştır. Lise eğitimini ise Ankara Ayrancı Lisesi’nde tamamlamıştır. Daha sonra Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü üstün başarıyla bitirmiştir. Yüksek lisans için İngiltere’ye gitmiş fakat annesi merhume Nermin Erbakan’ın vefatı dolayısıyla dönmek zorunda kalmış ve lisans eğitimini aldığı Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon dalında doktora eğitimini alarak, DR. ünvanı almıştır.

Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Fazilet Partisi ve Saadet Partisinin özellikle gençlik çalışmalarında aktif görevler almıştır. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocanın vefatı sonrası, adına kurduğu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürütmektedir. 23 Kasım 2018 Cuma günü 99 Kurucular Kurulu üyesi ile birlikte Yeniden Refah Partisi’ni kurmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Dr. Fatih Erbakan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Ali Yüksel – Konya Milletvekili

Ali Yüksel 01.03.1949 yılında Antalya’nın Doyran Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, İmam-Hatip Okulu’nu Antalya’da bitirdi. Yüksek tahsilini, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nde tamamlayan Ali Yüksel, 1970 yılında Antalya’da Müftü Muavinliği, İzmir’de Ulaştırma Yedek Subay olarak askerlik yaptı. Terhisinden sonra, 1973 başında İstanbul Çatalca Müftülüğü, 1973 Ekim’de Diyanet İşleri Başkanlığı Olgunlaştırma Müdür Muavinliği, 1975 yılında kısa bir dönem İzmir Bornova Vaizliği yaptı, Aynı yıl, Alanya Lisesi Din Bilgisi ve Ahlak dersleri öğretmenliğinden Antalya Faruk Tugayoğlu’na nakil oldu. 1978 yılı sonunda da Manavgat İHL’ye nakil oldu ve hemen akabinde, Doktora maksadıyla, Almanya’ya gitti, 1979 da Almanya’da lisan eğitimi ve Bochum Üniversitesinde iki dönem Şarkıyat tahsili, aynı zamanda Dortmund Milli Görüş İslam Birliği’nde İmam-Hatiplik yaptı. 1980 yılında Dortmund-Hombruch Diyanet Camisi’nde görev alırken, 1981-83 arası, Milli Görüş Kamen İslam Birliği’nde İmam-Hatipliğe, 1983 Milli Görüş Ruhr Bölgesi ve Ruhr Bölgesi İslam Federasyonu Başkanlığı’na, 1984’te de Milli Görüş Genel Sekreterliği’ne seçildi, 1990 Almanya İslam konseyi tarafından Şeyh-ul İslam getirildi. Bu vazifeyi 4 yıl 9 ay deruhte eden Ali Yüksel, 1995 seçimlerinde Antalya Milletvekili adayı olması hasebiyle istifa etti. 1995 seçimlerinde Genel Başkan Osman Yumakoğulları İstanbul Milletvekili seçilince, önce vekaleten yürüttüğü Milli Görüş Genel Başkanlığı’na 1996 yılı başında seçildi. Milli Görüş Genel Başkanlığı’ndan 1999 Nisan ayında affını isteyerek ayrıldı. 2006 yılında Türkiye’de memuriyete Bağcılar Belediyesi’nde Başkan Muşaviri olarak dönen Ali YÜKSEL, 2009 yılında Başbakan Muşavirliği’ne tayin olundu. Başbakan Müşavirliği’nden 2011 yılı sonunda emekliye ayrıldı. Emekli olunca İrşad hizmetlerine devam edebilmek için, DOST-YAR (Dostluk Sosyal, Kültürel dayanışma ve Yardımlaşma) adlı bir Cemiyet kurdu. Sandıklı, Adana, Niğde ve Aksaray’da şubeleri olan bu cemiyet haftalık sohbetler ve konferanslar düzenleyerek hizmetlerine devam etmektedir. Yeniden Refah Partisi kurucularından ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Ali Yüksel, önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Başkanlığı’na, sonra Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Başkanlığı’na, ilk kongreden sonra da Yurt Dışı Vatandaşlar Başkanlığı’na getirildi. Sağlık durumu sebebiyle bu görevden affını istedi ve Antalya’ya yerleşti. Hâlen Ankara’da çıkan Vilâyet Gazetesinin Yönetim Kurulu Başkanı olup, orada Perspektif ismiyle köşe yazısı yazmaktadır. Evli ve 8 çocuk babası olan Ali Yüksel, 10 torun dedesidir.

Suat Pamukçu – İstanbul Milletvekili

Suat Pamukçu 1950 yılında Bayburt’ta doğdu. Baba adı Lütfi, anne adı Havva’dır. İlkokulu Bayburt Şair Zihni İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini Erzurum Lisesi’nde üstün başarı ile tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi.

1975-1995 yılları arasında özel sektörde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 24 Aralık 1995 Milletvekili Genel Seçimleri’nde Refah Partisi’nden Bayburt Milletvekili olarak 20. Dönem Parlamento çalışmalarına katıldı. Bu dönemde TBMM Kit Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliklerinde bulundu. Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı.

18 Nisan 1999 Milletvekili Genel Seçimleri’nde Fazilet Partisi’nden yeniden Bayburt Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Fazilet Partisi’nin Anayasa Mahkemesi’nce temelli kapatılması nedeniyle Saadet Partisi milletvekili olarak 21. Dönem Parlamento çalışmalarına devam etmiştir. 21. Dönemde Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliği yaptı. Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nin Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu. Yeniden Refah Partisi kurucuları arasında yer alan Pamukçu, halen Yeniden Refah Partisi Genel Sekreterliği’ni yürütmektedir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Pamukçu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Mehmet Aşıla – Kocaeli Milletvekili

1961 Çorum doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorum’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Uzun yıllar toprak sanayi sektöründe bulundu. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nin çeşitli kademelerinde görevlerde bulundu. Fazilet Partisi’nde Belediye Meclisi üyeliği, Saadet Partisi’nde uzun yıllar il başkanlığı görevlerini yürüttü. Milletvekili ve Belediye Başkanı adayı oldu. Erbakan Vakfı Kurucu İl Başkanlığı yaptı. Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu ve MKYK üyesi. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Doğan Bekin – İstanbul Milletvekili

Doğan Bekin 5 Şubat 1957 yılında doğdu. İlkokulu Gazipaşa’da, Orta ve Lise öğrenimini Mardin Lisesi’nde tamamladı.

Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü, İngilizce Bölümü’nden ve Anadolu Üniversitesi Lisans programından mezun oldu. Aynı yıl yeniden Üniversite sınavına girerek o dönem rekor sayılan 549.89 puanla Dil Tarih Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne devam etti.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yanında dış politika, diplomasi ve çeviri alanlarında uzun yıllar görev yaptı. Ayrıca, başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan Turgut Özal olmak üzere birçok devlet adamının metin çeviri hizmetlerini yaptı. Bir dönem başında bulunduğu ekip, İSEDAK gibi uluslar arası kuruluşların konferans metin çevirilerini ve MEB, DPT gibi birçok resmi kuruluşun da doküman, kitap vb. çevirilerini yaptı. Türkiye’de ve yurt dışında profesyonel olarak uzun yıllar çevirmenlik ve dış politika köşe yazarlığı yaptı.

Bekin, çeviri hizmetlerinden dolayı ABD menşeli Intergraph, İtalyan Saipem, Yugoslav Hidrogradnja gibi birçok uluslararası kuruluştan onur ve teşekkür belgeleri aldı. Ayrıca dış politikada Türkiye’ye yaptığı önemli katkılardan dolayı, resmî bir kurum tarafından kendisine “Onur Kartı” tevdi edildi.

1980 öncesi “Mardinli” v.s. gibi müstear adlarla günlük ulusal gazetelerde makaleleri ve şiirleri yayınlandı. Millî Gazete, Yeni Devir, Panel, Gençlik gibi birçok gazete ve dergide dış politika konularında makaleleri, analizleri, araştırma yazıları ve yüzlerce kitap, makale, şiir çevirileri yayınlandı. Ayrıca yurt dışında önemli basın ve yayın organlarında demeç, röportaj, makale ve yazıları yayınlandı. Bekin; İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Farsça, Sırpça-Hırvatça bilmektedir.

Uzun yıllar Çev-Der (Çevirmenler Derneği) Genel Başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda MARVA (Mardin Vakfı) kurucuları arasında olan Bekin; Refah Partisi Mardin İl Müfettişi, Güneydoğu İzleme Komitesi Kurucusu ve Üyesi, Refah Partisi MKYK (Merkez Karar ve Yürütme Kurulu) Üyesi, Saadet Partisi GİK (Genel İdare Kurulu) Üyesi görevlerinde bulundu. Halen Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu ve MKYK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.

Eserleri :

-Tarihin Işığında Mardin (Mardin Valiliği) ,

-Tarihin Işığında Mardin (GenPA-Genişletilmiş 2.Baskı) ,

-Tarihin Işığında Savur

-Ebruli Mardin

-Başak Demeti (Şiir Kitabı)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.