Yeniden Refah Partisi milletvekilleri ÖTV zammının oylamasına niye katılmadı?

Yeniden Refah Partisi milletvekilleri ÖTV zammının oylamasına niye katılmadı?
Yayınlama: 20.07.2023
A+
A-

Yeniden Refah Partisi’nin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, parti milletvekillerinin ÖTV zammını da içeren torba yasanın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’na neden katılmadıkları anlatıldı.

Milli Nizam

Özel Tüketim Vergisi’ne uygulanan artışla birlikte akaryakıttan gıdaya birçok üründe zam yaşandı.

Vatandaşlar zamma seslerini yükseltebildikleri her platformdan eleştiride bulunurken bazı siyasi partilerin torba yasanın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’ndaki oylamaya katılmaması gündeme geldi.

Seçim öncesinde halkın maddi ve manevi menfaatlerinin yanında duracağını vadeden Yeniden Refah Partisi, günlerdir ÖTV zammının görüşüldüğü oylamaya katılmaması seb3biyle hedefe kondu.

Partiden açıklama geldi!

Yeniden Refah Partisi’nin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, parti milletvekillerinin ÖTV zammını da içeren torba yasanın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’na neden katılmadıkları anlatıldı.

“Pazartesi gününden bu yana, Yeniden Refah Partimiz milletvekillerinin ÖTV zammını da içeren torba yasanın oylandığı oturumda Meclis Genel Kurulu’nda bulunmamaları hakkında, bir kısmı bilinçli şekilde algı oluşturmaya yönelik, bir kısmı da bilgi eksikliğinden kaynaklanan eleştiriler yapılmaktadır. Bu noktada milletimizin gözünden kaçırılan çok önemli bir hususun kamuoyuyla paylaşılması zarureti hasıl olmuştur.” denilen açıklamada, torba yasa oylamasında emekli ve memurlara verilecek maaş zammının da bulunduğu hatırlatıldı.

‘Her iki durum da tarafımızca kabul görmedi’

Açıklamada, “ÖTV zammını da içeren söz konusu torba yasanın içerisindeki aynı zamanda emekli ve memurlarımızın maaşlarının artışı düzenlemesi de bulunmaktaydı. Böyle bir durumda bu torba yasaya hayır oyu vermek, milyonlarca emekli ve memurumuzun maaşlarının artışına ‘hayır’ demek manasını taşıyacak, ‘evet’ oyu vermek ise fahiş oranda ÖTV artışına onay vermek manasını taşıyacaktı. Bu sebeple her iki durumun da tarafımızca kabul görmemesi nedeniyle partimiz milletvekilleri oylamaya katılmamışlardır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, “emeklilere refah payı verilmeli” çağrısının da torba yasada yer almadığı belirtilirken, “Genel Başkanımızın torba yasanın oylanmasından önce yaptığı emeklilerimize refah payı verilmesi önerisinin bulunmadığı, ÖTV ve MTV gibi vatandaşımızın içerisinde bulunduğu sıkıntıları artıracak maddeleri de içeren bu oylamaya katılmayarak siyaseten alınabilecek aksiyon alınmıştır.” görüşü aktarıldı.

Hükümete önemli çağrı!

Yeniden Refah Partisi tarafından yapılan açıklama şu çağrıyla tamamlandı:

25 Temmuz’da toplanmak üzere TBMM Genel Kurulu’na çağrıda bulunan sayın TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un milletimizin sıkıntılarını artıracak zamların acilen geri çekilmesini gündeme alması, yükü milletimize yüklemek yerine milli ve yerli kaynaklarla açıkların kapatılması için hükümete çağrıda bulunuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizdeki tüm argümanlarla aziz milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.