İspanya Hırvatistan… Livakoviç yıkıldı!

İspanya Hırvatistan… Livakoviç yıkıldı!
Yayınlama: 15.06.2024
A+
A-

Euro 2024’te İspanya-Hırvatistan maçı: 3-0. İddialı İspanya, Fenerbahçeli Livakoviç’in kaleyi koruduğu Hırvatistan’ı ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 yendi. Otoriteler, Livakoviç’in hatalı goller yediğini söyledi. Sosyal medyada da Livakoviç rüzgarı esti. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarları Livakoviç’i alaya aldı.

29′ Alvaro Morata 32′ Fabian Ruiz 45+2 Dani Carvajal 80′ Bruno Petkovic (P) EURO 2024 B grubu ilk hafta maçında İspanya, Hırvatistan’ı 3-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Hırvatistan’da Dominik Livakovic, karşılaşmada 90 dakika süre aldı.
PUAN DURUMU
(3) İspanya
(0) Hırvatistan

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanan mücadelenin ilk yarısında bulduğu 3 golle maçı erken koparan İspanyollar turnuvaya 3 puanla ‘merhaba’ dedi.

İspanya’ya galibiyeti getiren golleri Morata, Fabian Ruiz ve Carvajal kaydetti. Hırvatistan 80’de Petkovic ile penaltıdan yararlanamadı.

MORATA GOL!

İspanya Alvaro Morata’nın attığı golle 29. dakikada 1-0 öne geçti. Fabian Ruiz’in orta saha yuvarlağından savunma arkasına gönderdiği uzun ara pasında Alvaro Morata bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı ve ceza sahası yayından sol ayağıyla yaptığı yerden plase vuruşunda topu ağlara gönderdi.

RUIZ FARKI 2’YE ÇIKARDI

32’de İspanya Fabian Ruiz’in attığı gol ile farkı ikiye çıkardı. Pedri’nin pasında topla buluşan Fabian Ruiz, Luka Modric’ten sıyrıldıktan sonra ceza sahasında sol ayağıyla kaleye gönderdiği sert şutunda topu ağlarla buluşturdu.

CARVAJAL 3 YAPTI

45. dakikada Daniel Carvajal’in attığı gol ile fark üçe çıktı. Sağ taraftan paslaşarak kullandığı kornerde topla tekrar buluşan Lamine Yamal’ın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Daniel Carvajal kayarak yaptığı vuruş ile topu ağlara gönderdi.İkinci yarıda 80’e kadar 3-0’lık skorla gelen İspanya’da savunmada yapılan büyük hata sonrası Hırvatistan penaltı kazandı.

HIRVATİSTAN PENALTI KAÇIRDI!

Kaleci Unai Simon’un hatalı pasında ceza sahası içinde Rodri’nin Bruno Petkovic’e yaptığı müdahale sonrası hakem Michael Oliver penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı vuruşu için topun başına geçen Bruno Petkovic’in şutunda kaleci Unai Simon topu sol köşeden çelmeyi başardı. Dönen topta Ivan Perisic sol çizgiden topu çevirdi ve Bruno Petkovic boş kaleye topu ağlara gönderdi. VAR incelemesi sonrası Ivan Perisic’in penalt kullanılmadan önce ceza alanına girdiği için gol geçerlilik kazanmadı.

Kalan sürede başka gol çıkmadı.

Maç Sonucu:

İspanya 3 Hırvatistan 0.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.