Türk futbolu kaosa sürükleniyor! Adana Demirspor da sahadan çekildi

Türk futbolu kaosa sürükleniyor! Adana Demirspor da sahadan çekildi
Yayınlama: 10.02.2025
A+
A-

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray ile Adana Demirspor arasında oynanan karşılaşma, sahada yaşanan büyük bir krizle yarıda kaldı. Hakem kararlarına tepki gösteren Adana Demirspor, 32. dakikada sahadan çekilerek maçı terk etti. Türk futbolunun son yıllarda yaşadığı güven krizine yeni bir boyut ekleyen bu olay, Süper Lig’in marka değerini bir kez daha tartışmaya açtı.

RAMS Park’ta oynanan mücadelede Galatasaray, Alvaro Morata’nın penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Ancak Adana Demirspor cephesi, hakem Oğuzhan Çakır’ın verdiği penaltı kararına sert tepki gösterdi. Teknik direktör Mustafa Alper Avcı ve futbolcular, kenar yönetimiyle görüştükten sonra sahadan çekilme kararı aldı.

Maçın 32. dakikasında Adana Demirspor oyuncuları, soyunma odasına giderek karşılaşmayı devam ettirmeme kararı aldı. Bu karar, Türk futbolunda eşi benzeri az görülen bir olay olarak kayıtlara geçti.

Türk Futbolu Değer Kaybediyor: TFF Ne Yapacak?

Bu gelişmenin ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) çevrildi. Hakem raporları doğrultusunda TFF’nin nasıl bir karar alacağı merak konusu. Daha önce İstanbulspor’un sahadan çekildiği Trabzonspor maçında 3-0 hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezası verilmişti. Adana Demirspor için de benzer bir yaptırımın uygulanması bekleniyor.

Son yıllarda hakem kararlarının sıkça tartışıldığı ve kulüplerin sahada mücadele etmek yerine hakemlere karşı isyan bayrağı açtığı Süper Lig, uluslararası arenada büyük değer kaybetmeye devam ediyor. Türk futbolunun kaosa sürüklendiğini belirten spor yorumcuları, TFF’nin bu konuda güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini vurguluyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.