Eğitime kar molası: 34 ilde okullar tatil

Eğitime kar molası: 34 ilde okullar tatil
Yayınlama: 21.02.2025
A+
A-

Türkiye genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle İstanbul başta olmak üzere 34 ilde eğitime ara verildi.

İstanbul Valisi Davut Gül, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için kent genelinde tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitimin durdurulduğunu açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının cumartesiye kadar süreceğini belirterek vatandaşları özel araçlarını kullanmamaları konusunda uyardı.

Türkiye Genelinde Kar Alarmı

Ülke genelinde ulaşım aksarken, yollar kapanırken, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personeller de idari izinli sayıldı.

• İstanbul’da okullar bir gün süreyle tatil edildi.
• Van, Sinop, Samsun, Malatya, Ağrı, Giresun, Iğdır, Ordu, Muş, Bursa, Yalova, Artvin, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Bolu, Kars, Ardahan, Rize ve Düzce dahil 34 ilde okullar kapandı.
Kastamonu, Hakkari, Şırnak, Erzincan, Tokat, Afyonkarahisar, Siirt, Çanakkale, Tunceli, Bayburt ve Kırıkkale gibi illerde ise bazı ilçelerde taşımalı eğitime ara verildi.

Kar Yağışı Devam Edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışının hafta sonu boyunca etkisini sürdüreceğini belirtti. Vatandaşlar, buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.