Fahrettin Koca neden istifa etti?

Fahrettin Koca neden istifa etti?
Yayınlama: 29.06.2024
A+
A-
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa mı etti? Fahrettin Koca neden istifa etti? Ankara kulislerinde, Fahrettin Koca’nın istifası konuşuluyor.Fahrettin Koca istifa mı etti? İşte ilginç kulis bilgileri! Bakan ‘istifa’ iddiasına ne yanıt verdi?Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevinden istifa ettiği, bugünkü tüm programlarını da iptal ettiği iddia edildi. Peki Bakan Koca, ‘istifa iddialarına’ ne yanıt verdi?
Fahrettin Koca istifa mı etti? İşte ilginç kulis bilgileri! Bakan 'istifa' iddiasına ne yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fahrettin Koca’nın istifasını verdiği ileri sürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakan Koca’nın istifa ya da görevden af talebini değerlendirdiği belirtildi.

Kulislere yansıyan iddialara göre, Kızılcahamam kampında partililer tarafından eleştirilen Fahrettin Koca, bu eleştirilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da desteklendiğini görünce,  istifa kararını aldı. 1 Haziran’daki Kızılcahamam kampında AK Partililer istişarede bulunmuş seçim sonuçları ve toplumdaki rahatsızlıklar değerlendirilmişti.Randevu sistemi ve sağlıktaki eleştirileri ileten partililerin bu tutumu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa kararı aldığı ve kararını dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğu öne sürüldü.

Bakan Koca, ‘istifa’ sorusuna ne yanıt verdi…

FAHRETTİN KOCA’DAN İSTİFA SİNYALİHalktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden “affını” istediğini iddia ederek, kısa süre içerisinde Koca yerine farklı bir ismin bakan olarak görevlendirileceğini öne sürdü.Saymaz, Bakan Koca ile görüşerek istifa iddialarını sordu. Koca, “Affınızı istemişsiniz, doğru mu?” sorusuna “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda” karşılığını verdi.

FAHRETTİN KOCA’NIN İSTİFASI…KIZILCAHAMAM KAMPI’NDA YAŞANANLAR…

İsmail Saymaz’ın iddiasına göre, Ak Parti’nin Kızılcahamam kampında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal arasında yaşanan tartışma ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tartışmaya müdahale etmesinden sonra doğan kırgınlık sebebiyle, Fahrettin Koca istifa etti. Resmi Gazete’nin yayıma hazırlanan son sayısında, Sağlık Bakanı’nın istifa kararına dair bir duyuru yapılması bekleniyor. Fahrettin Koca’nın istifa haberi, özellikle yerel seçimlerin ardından sıklıkla dile getirilen kabinedeki köklü değişikliğin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.Fahrettin Koca, 2018 yılından bu yana Sağlık Bakanı görevini yürütüyor. Özellikle korona virüs salgını döneminde hemen her gün ekranlarda olan Koca, kabinenin en eski ve köklü bakanlarından biri.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.