Merhum Yusuf Kavaklı’dan süresiz nafaka yorumu!

Merhum Yusuf Kavaklı’dan süresiz nafaka yorumu!
Yayınlama: 14.06.2024
A+
A-

Vefatıyla Türkiye’yi üzüntüye boğan Yusuf Kavaklı Hoca’nın videoları gündemde. Yusuf Kavaklı Hoca, Aile’nin korunmasına, kadın-erkek ilişkilerinde  İslami esasların dışına çıkılmamasının önemine sık sık dikkat çeken bir Âlim olarak tanınıyordu.  Yusuf Kavaklı’nın üzerinde durduğu konulardan biri de, süresiz nafaka haksızlığıydı. Yusuf Kavaklı Hoca, süresiz nafaka uygulamasının İslam’a aykırı olduğunun, süresiz nafaka almanın helal olmadığının altını çiziyor, ithal kanunların bu ülke insanına dar geldiğine vurgu yapıyordu.

Süresiz nafaka uygulamasının İslam ile taban tabana zıt olduğunu altını çizen İlahiyatçı Yusuf Kavaklı, süresiz nafaka uygulaması hakkında şunları söylüyordu:

“İslam hukukunda nafaka 3 aydır. Biz, İngilizden, Fransızdan, Almandan aldığımız kanunlarla hala bu milleti yönetmeye çalışıyoruz. O yüzden bu elbise bize dar geliyor. İslam hukukunda 3 aydır, 3 ayın dışında nafaka yoktur. 10 sene nafaka ödemek zulümdür. Süresiz nafaka uygulaması zulümdür.”

Süresiz nafaka zulmüne sık sık dikkat çeken Yusuf Kavaklı Hoca, “feminizm” akımına da en fazla karşı çıkan ilim adamları arasındaydı.

Yusuf Kavaklı Hoca, televizyonda sunuculuk ve programcılık yapan bazı kadınların “çırılçıplak” giyindiklerini vurguladığı için hedef haline getirilmişti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.