Fatih Erbakan: “TBMM, hak ile adalete dayalı, adil bir yönetim ve düzen için kuruldu!”

Fatih Erbakan: “TBMM, hak ile adalete dayalı, adil bir yönetim ve düzen için kuruldu!”
Yayınlama: 23.04.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, TBMM’de düzenlenen özel oturumda yaptığı konuşmada, “1920’de açılan TBMM’nin tüm bu hususiyetlere bağlı bir şekilde tüm gücümüzle çalışacağımızı, bu Meclisin kürsüsünden bir kez daha ifade ediyoruz.” dedi.

TBMM’nin açılışının 104. Yıldönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu Numan Kurtulmuş başkanlığında özel gündemle toplandı. Oturumda, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan konuşma yaptı.

TBMM’nin büyük ve anlamlı bir meclis olduğunu belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan,”Bu Meclisin niçin ve nasıl kurulduğunu her yıl, özellikle 23 Nisan’da bir kez daha hatırlamakta ve bundan büyük ders almakta yarar vardır.” ifadelerini kullandı.

“TBMM ÜLKENİN BAĞIMSIZLIĞINI TEMİN ETMEK İÇİN KURULDU”
TBMM’nin, 104 yıl önce ülkenin bağımsızlığını temin etmek, ülkeyi parçalayıp sömürmek isteyen güçleri vatandan kovmak, ülkede hak ve adalete dayalı adil bir yönetim ve düzen amaçlarıyla kurulduğunun altını çizen Erbakan, şunları söyledi: “1920’de açılan TBMM’nin şu hususiyetlerini her zaman göz önünde bulundurmalı ve bunlara bağlı olmalıyız. Milletin özüne, kendine, tarihine, inancına bağlılık; milli iradeyi aynen temsil, ona saygı ve bağlılık; çoğulcu demokrasi, millet mozaiği; fikir ve inanç hürriyeti; millete ve onun başarısına inanmak, her türlü güçlüğün ve imkansızlığın yenileceğine, milletimizin, milletler camiasının en ileri noktasında hak ettiği yeri alacağına inanç… Bizler, tüm bu hususiyetlere bağlı bir şekilde tüm gücümüzle çalışacağımızı, bu Meclisin kürsüsünden bir kez daha ifade ediyoruz. TBMM’nin 104. kuruluş yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.