Yeniden Refah Milletvekili Doğan Bekin: ‘Gazze için söylem değil, eylem vaktidir’

Yeniden Refah Milletvekili Doğan Bekin: ‘Gazze için söylem değil, eylem vaktidir’
Yayınlama: 06.05.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, “Dünya toplumunda artık Gazze için söylem değil, eylem vaktidir. Gazze şeridinde şiddeti körükleyen ve önleme konusunda hiçbir adım atmayan başta ABD olmak üzere bu tür zihniyetler, Gazze’de İsrail tarafından ortaya konan insanlık dramında pay sahibidirler.” dedi.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, TBMM’de düzenlediği basın açıklamasıyla İsrail’in Gazze’ye yönelik şiddetli saldırılarına tepki gösterdi.

ABD, İsrail’in Nazi benzeri soykırımı görmezden geliyor’
ABD’nin Gazze konusunda çifte standart uyguladığını ifade eden Bekin, “Dünya toplumunda artık Gazze için söylem değil, eylem vaktidir. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ‘Naziler ve işbirlikçileri tarafından katledilen 6 milyon yahidiyi ve zulüm görüp öldürülen Yahudileri anıyoruz. Geride kalanların ve ailelerin cesareti geleceklerini yok etmeye çalışanlara canlı bir örnektir’ açıklamasını yaparken diğer tarafta İsrail’in Başbakanı Netanyahu’nun Gazze’de uygulamakta olduğu Nazi benzeri soykırımı görmezden gelmesi, Gazze katliamına destek veren işbirlikçi ABD yönetiminin gerçek yüzünü ve çifte standartlı politikasını bir kez daha gözler önüne sermiştir” diye konuştu.

‘İsrail, Yahudilere soykırım uygulayanlarla bir oldu’
Bekin, İsrail’in Yahudilerin tarihten silinmesine engel olan Müslümanlara saldırdığını belirterek, “Kuzey Afrika’da, Endülüs’te ve Ortadoğu’da İslam şemsiyesi altında yüzyıllarca özgürce yaşayan Yahudiler, kendilerini dünyanın çeşitli yerlerinden kovan zihniyetle şu an bir olarak onlara kucak açan ve asıl tarihten silinmelerini önleyen müslümanlara karşı kin, nefret ve düşmanlıkla mukabelede bulunmaları, bu denli pervasız ve acımasız olmaları gerçekten düşündürücüdür. Gazze şeridinde şiddeti körükleyen ve önleme konusunda hiçbir adım atmayan başta ABD olmak üzere bu tür zihniyetler, Gazze’de İsrail tarafından ortaya konan insanlık dramında pay sahibidirler.  İslam dünyanın suskunluğu da içler acısı bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.